üdülés tüntetés Egyiptom nyaralás közbiztonság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Külügyminisztérium már Egyiptom üdülőhelyeire sem javasolja az utazást a magyaroknak, amíg a zavargások véget nem érnek.

A tárca szombaton közölte: Egyiptom több tartományában folytatódó tömegtüntetésekre és erőszakos cselekményekre, és az általános kiszámíthatatlanságára tekintettel döntöttek arról, hogy egész Egyiptomot az utazásra nem javasolt országok közé sorolják.

Forrás: MTI/EPA/Haled el-Fíki
Forrás: MTI/EPA/Haled el-Fíki

A Vörös-tengeri védett üdülőkomplexumokban viszonylagos nyugalom van, de az egyiptomi rendőrség és a Külügyminisztérium is azt tanácsolja a turistáknak mind Hurghadában, mind Sharm-El-Sheik-ben, hogy maradjanak az üdülőközpontok területén. "Az ott tartózkodó nyaralóktól azt kérjük, hogy folyamatosan tájékozódjanak az utazási irodáknál, vagy azok helyi képviselőinél és kövessék nyomon a helyi hatóságok, híradások és szállásadók figyelmeztetéseit, tanácsait, utasításait, és annak megfelelően járjanak el" - fogalmaz a tárca, arra kérve mindenkit, hogy iratait tartsa magánál.

Szombati közleményében a tárca emlékeztet rá: az augusztus 14-én a fővárosban és Egyiptom több régiójában kirobbant erőszakos összecsapások miatt a kormány egy hónapra szükségállapotot, este hét és reggel hat óra között pedig éjszakai kijárási tilalmat rendelt el Kairóban, Alexandriában, Szuezben és az ország több tartományában. Az események miatt felfüggesztették a vasúti közlekedést az ország északi és déli része között, megerősítették a kormányépületek védelmét, Kairóban és az ország más területein több helyen útlezárások, katonai ellenőrző pontok vannak, lezárták a látogatók elől a gízai piramisokat is.

Tüntetésekkel nemcsak Kairóban, hanem az ország más területein (elsősorban a nagyvárosokban) is számolni kell, amelyek erőszakos cselekményekbe csaphatnak át, adott esetben tűzharcok alakulhatnak ki.

Forrás: MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.