Az Aranycsapat két élő játékosáról két új Metropolis metrószerelvényt neveztek el a magyar labdarúgó-válogatott Anglia ellen 1953-ban aratott 6-3-as diadalának 60. évfordulója alkalmából. Az eseményen Grosics Gyula nem lehetett ott: kórházba került.

Metrószerelvények viszik tovább Grosics Gyula és Buzánszky Jenő nevét. A névadásról a Fővárosi Önkormányzat döntött az Alstom kezdeményezésére. A keresztelőt a Puskás Ferenc Stadion metróállomáson tartották. Az eseményre Grosics Gyula nem tudott eljönni. 

Metrószerelvényeket neveztek el Grosicsról és BuzánszkyrólForrás: MTI/Máthé Zoltán

Tarlós István főpolgármester azt mondta, Grosics váratlan betegsége miatt már azon a vasárnapi vacsorán sem tudott részt venni, amelyet Áder János köztársasági elnök adott a 6-3 évfordulója alkalmából. Az MTI úgy tudja, hogy az Aranycsapat kapusát vasárnap kórházba kellett szállítani. Az utasok november 25-től a kettes metrón, két Metropolis szerelvény első és utolsó ablakai felett találkozhatnak azzal az emblémával, amely azt hirdeti, hogy a szerelvény Buzánszky Jenő és Grosics Gyula nevét viseli.

Buzánszky Jenő arról beszélt, hogy békeidőben a sport és a kultúra az a terület, amellyel egy kis ország kivívhatja a világ elismerését. A legendás játékos örömét fejezte ki, hogy a 60. évforduló alkalmából a 6-3 újra az emberek figyelmének középpontjába kerül.