Metrót neveztek el Grosicsról és Buzánszkyról

elnevezés Buzánszky Jenő Grosics Gyula Tarlós István Alstom Aranycsapat metrószerelvény
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Aranycsapat két élő játékosáról két új Metropolis metrószerelvényt neveztek el a magyar labdarúgó-válogatott Anglia ellen 1953-ban aratott 6-3-as diadalának 60. évfordulója alkalmából. Az eseményen Grosics Gyula nem lehetett ott: kórházba került.

Metrószerelvények viszik tovább Grosics Gyula és Buzánszky Jenő nevét. A névadásról a Fővárosi Önkormányzat döntött az Alstom kezdeményezésére. A keresztelőt a Puskás Ferenc Stadion metróállomáson tartották. Az eseményre Grosics Gyula nem tudott eljönni.

Metrószerelvényeket neveztek el Grosicsról és Buzánszkyról Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Tarlós István főpolgármester azt mondta, Grosics váratlan betegsége miatt már azon a vasárnapi vacsorán sem tudott részt venni, amelyet Áder János köztársasági elnök adott a 6-3 évfordulója alkalmából. Az MTI úgy tudja, hogy az Aranycsapat kapusát vasárnap kórházba kellett szállítani. Az utasok november 25-től a kettes metrón, két Metropolis szerelvény első és utolsó ablakai felett találkozhatnak azzal az emblémával, amely azt hirdeti, hogy a szerelvény Buzánszky Jenő és Grosics Gyula nevét viseli.

Buzánszky Jenő arról beszélt, hogy békeidőben a sport és a kultúra az a terület, amellyel egy kis ország kivívhatja a világ elismerését. A legendás játékos örömét fejezte ki, hogy a 60. évforduló alkalmából a 6-3 újra az emberek figyelmének középpontjába kerül.

Nem volt biztosítása Zámbó Árpy házánakhttp://www.life.hu/legykepben/20131125-zambo-arpi-enekes-zambo-jimmytestverenek-kigyulladt-a-haza-nincs-biztositasa.htmlRaktárba viteti holmijait Péter Szabó Szilviahttp://www.life.hu/legykepben/20131122-peter-szabo-szilvia-enekesno-feladja-londoni-eletet-es-raktarba-viteti-cuccait.htmlKopasz lett Fenyő Ivánhttp://www.life.hu/legykepben/20131125-fenyo-ivan-szinesz-levagatta-hajat-es-tar-kopaszon-sokkolta-ismeroseit.htmlNégycentis a hó Kékestetőnhttp://www.life.hu/legykepben/20131125-a-hegyekben-par-centis-a-horeteg-a-szel-miatt-riasztast-adtak-ki-zalaban-pedig-aradnak-a-folyok.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.