A Life.hu kinyomozta, hogy Kállay-Saunders Andrást ki szorongatta meg, A Dal döntőjében.

A Fool Moon egy teljesen egyedi színvilágot vitt az Eurovíziós dalverseny válogatójába azzal, hogy dalukat accapela üzemmódban adták elő. A fiúk nem gondolták volna, hogy a közönség annyira megszereti ezt a műfajt, hogy közvetlen András mögött végeznek.

Forrás: MTVA

„Nagyon büszke vagyok rá, hogy az accapela műfaját sikerült a nagyközönség előtt sikeressé tenni. Arra, hogy a magyar közönség második helyre sorolt minket büszkék vagyunk. Állítólag fej-fej mellett haladtunk Andrással. Ez nagy szó egy olyan versenyben, ahol közel 450 dal indult. A belefektetett munkánk visszaigazolódott és elégedettek vagyunk" – mondta Rácz Gergő, aki azért bevallotta, amikor az eredményt meghallotta az egyik szeme sírt a másik nevetett. „Tudván, hogy mennyi szavazatot kaptunk, megfordult a fejemben, hogy jó lenne Európának is megmutatni a produkciónkat" – mosolygott Gergő.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

„Andrást nagyon szerette a közönség, ahogy a zsűri is. Idén megegyezett a közönség és a szűri véleménye. András jól hangszerelt, trendi, bátor dallal jött. Örülök, hogy a mély üzenetű dal mondanivalója átjött a közönségnek" – mondta Philip, aki a szavazás végeredményéről is beszélt.

„Több mint 152ezer szavazat érkezett. Az első kettő András és Fool Moon sokáig fej-fej mellett haladtak, aztán András elhúzott pár ezer szavazattal" – magyarázta a zsűritag.

Csiszár Jenő szerint A Dal eddigi történetének legerősebb mezőnyét láthatták, hallhatták a nézők.

„Az első elődöntő első megszólalásánál jeleztem, hogy ez a harmadik dal nagyon erős mezőnnyel indul. Ha szakmailag nézzük, akkor most is vállalom, hogy a harminc dalból bármelyik képviselhette volna Magyarországot. Azt el kell fogadni, hogy mindenki más szenei stílust kedvel. Véleményem szerint, ha műfajokra lebontva nézzük a dalokat, mindegyik nagyon magas színvonalú volt" – magyarázta Csiszár Jenő.