Gazdára talált Kulcsár Edina vázája. A különleges darab már megjárta a Miss World szépségversenyt is, ahol a többi, felajánlott tárgyhoz képest magas értéke miatt nem választották be az elárverezésre szánt tíz tárgy közé.

Megtalálta végleges helyét Edina vázája, ami eozinból készült és gyémántok, igazgyöngyök és drágakövek díszítik. "Értéke magasan felülmúlta a többi ország által hozott ajándékokét, így nem merték a verseny szervezői egy olyan aukció keretében árverésre bocsájtani, ahol nagy eséllyel jóval kevesebb összegért kelt volna el, mint amennyit valójában ér" - osztotta meg még a világverseny helyszínéről a közösségi oldalán Edina.

Fotó: Margitay Klára/Life.hu

A váza végül beteljesítette küldetését. "Egymillió-százezer forintért kelt el az exkluzív Zsolnay-darab és az árverésen befolyt összeget a Heim Pál Gyermekkórház onkológiai osztályának adományoztuk. A váza új tulajdonosa nem szeretné felfedni kilétét, egy marketing- és reklámügynökséget üzemeltető üzletember, aki a lakásában szeretné elhelyezni. Nem az egyedi váza megszerzése, hanem a jótékonyság volt a fontos számára, mindenképpen beteg gyerekeken szeretett volna segíteni" - tudtuk meg Rónai Gábortól, a sztárok ékszerészétől.