Már építik a belvárosi óriáskereket, amelynek első alkatrésze április 10-én érkezett meg Budapestre.

Hamarosan, újra forog a főváros turisztikai látványossága, az Erzsébet téri óriáskerék, amit 10-12 nap alatt tudnak felépíteni. A különleges attrakció az idén egy hónappal hamarabb kezdi meg működését, tavaly ugyanis május 25-én állították fel és október végéig maradt volna. A nagy érdeklődésre való tekintettel végül 2015. január 11-én forgott utoljára, majd elbontották.

A mobil óriáskerékre hét hónap működése alatt több mint 350 ezren váltottak jegyet, így elmondható, hogy hatalmas sikernek örvendett. Egy kört 2400 forintért lehetett tenni, gyereknek kedvezményt adnak. Ígérik, ez az ár az idén sem változik.

Az óriáskerék április 20-án az óbudai hegyoldalbólFotó: Zsigmond László/Life.hu

„Amint elkészül, akár már április 22-én, de legkésőbb 23-án kinyit az óriáskerék. A tervek szerint szeptember végéig marad az Erzsébet téren, és ezt követően egy állandó kerék veszi majd át a helyét. Erről előzetes tárgylások folynak a fővárossal. Az idén nyáron a Sziget Fesztiválon viszont nem építik fel a „Sziget Eye" nevű testvérét.  A jegy ugyanannyiba kerül majd, mint tavaly, nem változtattunk az áron" - tudtuk meg a Sziget sajtóirodától. A kereket az Óriáskerék Kft. üzemelteti és bérli a Freij Entertainment nemzetközi mutatványos cégtől.