Megújulnak az ELTE gólyatáborai

Forrás: Thinkstock -
ELTE gólyatábor egyetem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Teljesen megújulnak az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) gólyatáborai. A jogi kar és a tanítóképző kar idén nem szervez gólyatábort. 

Tavaly a tanítóképző által szervezett, 2013-ban pedig egy jogász gólyatáborban követtek el szexuális erőszakot. Éppen ezért az ELTE szükségesnek tartotta, hogy változtatásokat vezessen be a szervezésben. "Az intézmény vezetése a hallgatói önkormányzattal közösen részletesen megvizsgálta a korábbi szervezései gyakorlatot, és hosszú távú erőszak-megelőzései, áldozatsegítési koncepciót dolgozott ki" - mondta el Jegyes-Tóth Kriszta, az ELTE kommunikációs igazgatója az MTI-nek.

Forrás: Thinkstock

Zaránd Péter, az ELTE Hallgatói Önkormányzat elnöke arról beszélt, hogy a gólyatáborok és az orientációs napok szervezésére már az idei nyártól új szabályzat vonatkozik. Az új szabályok szerint fokozott figyelmet kell fordítani a résztvevők testi épségére, az egészségük megóvására, emberi méltóságuk, valamint önrendelkezési joguk tiszteletben tartására.

A hallgatói önkormányzat idén érzékenyítő tréninget tart a gólyatáborok szervezőinek. A felsőoktatási törvény várható módosításának megfelelően a gólyatáborok szervezéséért és a biztonságért az egyetem foglalkoztatásában álló főszervező személyesen felel majd.

Már nem Beyoncé és Jay-Z a leggazdagabb sztárpár! Vajon ki taszította le őket a trónjukról?http://www.life.hu/news/20150626-taylor-swift-es-calvin-harris-lett-a-leggazdagabb-sztarpar-beyonce-es-jay-z-utan.htmlNem is olyan régen még Beyoncé és Jay-Z volt a legtöbb pénzt kereső celebpáros a világon. Szerencsétlenségükre azonban Taylor Swift összejött Calvin Harisszel, és a fiatal pár elvette a megtisztelő címet.News--A nemi erőszak tényleg a nők felelőssége?http://www.life.hu/intim/20150614-a-nem-eroszak-tenyleg-a-nok-felelossege-klopfstein-laszlo-balint-filmje.htmlA Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség "Egyenlő-e a Nő" című pályázatára készült az alábbi egyperces kisfilm, a rendőrség "Tehetsz róla - tehetsz ellene" nemi erőszak megelőzési kampányára válaszolva.IntimOrigoMegszületett az ítélet a gólyatábori erőszakoló ügyébenhttp://www.life.hu/news/20150603-7-es-fel-evet-kapott-a-golyatabori-eroszakolo.htmlElítélték a fotóst, aki megerőszakolt egy fiatal lányt az ELTE fonyódligeti gólyatáborában. News--Döbbenetes! Gyermeke koponyáját törte be az apahttp://www.life.hu/news/20150629-a-bagi-apa-ket-gyermeket-bantalmazta-betorte-a-koponyajat.htmlKét kisgyermekét bántalmazta súlyosan családi házukban a 34 éves apa; az agresszív férfit a rendőrség elfogta. News--Elhunyt Benkő Krisztián irodalomtörténész és esztétahttp://www.life.hu/news/20150626-elhunyt-benko-krisztian-irodalomtortenesz-es-eszteta.htmlAz ELTE, valamint a Színház és Filmművészeti Egyetem előadója idén decemberben töltötte volna a 36. életévét.NewsOrigoSokkoló! A fagyasztóba tette szüleit, miután megölte őkethttp://www.life.hu/news/20150627-a-fagyasztoba-tette-szuleit-miutan-megolte-oket.htmlBrutális gyilkossággal vádoltak meg egy férfit, miután két holttestet találtak a fagyasztójában, melyekről azt feltételezik, hogy a szüleié. NewsThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.