Bezáratták az összes szabadstrandot a Velencei-tónál

Forrás: MTI/Balogh Zoltán -
engedély szabadstrand Velencei-tó vízminőség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bezáratta az összes Velencei-tavi szabadstrandot az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat, közölte pénteken az M1. A velencei önkormányzat szombaton cáfolta a köztévé értesüléseit.

A médiában megjelent hírekkel ellentétben a Velencei-tónál nem zárták be az összes szabadstrandot - közölte Velence város önkormányzata és a Velencei-tó Turizmusáért TDM Egyesület szombaton az MTI-vel, reagálva az M1 péntek esti Híradójában megjelent azon hírre, miszerint bezáratta az összes Velencei-tavi szabadstrandot az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ).

Az M1 korábban azt közölte, hogy a hatóság nem a víz minőségét kifogásolta, hanem azt, hogy a szabadstrandok engedély nélkül üzemelnek, nem felelnek meg a közegészségügyi feltételeknek és nincsenek vízi mentők, elsősegélynyújtó helyek.

Strandolók a Velencei-tó partján naplementekor a Velence Korzó és Szabadstrandon Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Emiatt a járási hivatal arra kötelezte a standok üzemeltetőit, hogy nyolc napon belül helyezzenek ki a parton fürdést tiltó táblákat és a lépcsőket távolítsák el. Aki nem tesz eleget a határozatban foglaltaknak, akár egymillió forintos, többször is megismételhető bírságra számíthat.

Dávid Zoltán strandüzemeltető az M1-nek nyilatkozva azt mondta: a tájékoztatást július végén kapták meg, a "strandszezon kellős közepén". Hozzátette: "békésebb és barátságosabb lett volna", ha a megfelelő hatóságok időben intézkedtek volna.

Ha a strandok bezárásáról szóló határozatok jogerőre emelkednek, az érintett partszakaszon nem lehet fürödni. Ha valaki a tiltás ellenére a vízbe megy, az önkormányzat vagy a rendőrség akár harmincezer forintos bírságot is kiszabhat rá - hangzott el.

A velencei önkormányzat közleménye szerint csak Velence város területén - a fizetős strandokon túl - három szabadstrand van. A városközpontban található Velence Korzó, az északi részen lévő Tóbíró Strand és a Gárdonnyal határos Velencefürdői Szabadstrand. Előbbi kettő fennakadás nélkül, a megfelelő engedélyek birtokában működik.

A Velencefürdői Szabadstrand egy körülbelül 70 m-es partszakasz, amely nem rendelkezik a működéshez szükséges alapvető feltételekkel, ezért az üzemeltető eleget tett az ÁNTSZ határozatának és bezárta.


Velence négy kilométeres partján továbbra is fennakadás nélkül üzemel és várja vendégeit a velencefürdői fizetős strand, a Velence Resort&Spa Szálloda strand és élményfürdője, a Velence Korzó (Magyarország legnagyobb homokos strandja), a Tóbíró Strand, a Drótszamár Kemping strandja és a Velencei Vízi Vár Strand.

Pontatlannak nevezték azt a tájékoztatást is, Gárdony 15 milliárd forint támogatást kapott, hiszen - írták - a valóságban az összeget a teljes Velencei-tó partfal-rekonstrukciójára adta a kormány.
A Velencei-tó Kapuja projekt üzemeltetője saját honlapján azt közölte, hogy a Velence Korzó Lidó szabadstrand zavartalanul üzemel, minden engedéllyel rendelkezik, és minden követelménynek megfelel.

Gyász! Elhunyt a magyar sportoló és sportvezetőhttp://www.life.hu/news/20150731--eletenek-78-eveben-elhunyt-korosine-katay-eva-korabbi-kivalo-roplabdazo-es-sportvezeto.htmlFájdalommal tudatjuk, hogy életének 78. évében elhunyt Kőrösiné Kátay Éva, korábbi kiváló röplabdázó és sportvezető - írja honlapján a Magyar Röplabda Szövetség.NewsAFP60 millió forintért árverezték el Marilyn Monroe sírkövéthttp://www.life.hu/news/20150731-marilyn-monroe-sirkovet-60-millio-forintert-arvereztel-el.htmlMarilyn Monroe sírjának régi névtábláját több mint 212 ezer dollárért (60 millió forintért) árverezték el Beverly Hillsben.NewsForró hétvége: Szombaton újra 30 fok felett élvezhetjük a nyarathttp://www.life.hu/news/20150731-ujbol-lecsap-az-orszagra-a-kanikula.htmlSzombaton visszatér az igazi kánikula. Országszerte napos idő várható, frissítő záporokra, zivatarokra nem kell számítani.News--Fesztiválozz úgy, mint még soha! Legyél BuddyGuide!http://www.life.hu/news/20150731-legyel-buddyguide-felhivas.htmlMit szólnál egy olyan fesztiválélményhez, amilyenben még biztosan sosem volt részed? Legyél te a Sziget BuddyGuide-ja!NewsOrigoMegvan a 2022-es téli olimpia helyszíne!http://www.life.hu/news/20150731-peking-rendezi-a-2022-es-teli-olimpiat.htmlPeking rendezi a 2022-es téli olimpiát - így döntött 128. ülésén a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) pénteken Kuala Lumpurban.News--Felelnie kell tettéért a híres, oroszlángyilkos fogorvosnakhttp://www.life.hu/news/20150731-felelnie-kell-tetteert-a-cecilt-brutalisan-legyilkolo-fogorvosnak.htmlZimbabwe kérni fogja annak az amerikai fogorvosnak a kiadatását, aki orvul megölte Cecilt, az ország népszerű állatát - jelentette be pénteken a vadvédelmi miniszter.NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.