Közepes erősségű földrengés rázta meg San Francisco-t

Forrás: Thinkstock -
földrengés Kalifornia San Francisco
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Richter-skála szerinti négyes fokozatú, azaz közepes erejű földrengés volt hétfőn a kaliforniai San Francisco térségében, helyi idő szerint 6 óra 49 perckor - jelentette az Egyesült Államok geológiai figyelő szolgálata.

A földmozgás 5,4 kilométeres mélységben pattant ki, központja a nagyvárostól 21 kilométerre keletre volt. A rengést érezni lehetett a közeli Oaklandben is. Sérülésekről és károkról egyelőre nem érkezett hír - írja az MTI.

Illusztráció. Forrás: Thinkstock

A helyi lakosok szerint egy gyors földlökést lehetett érezni, és a magasabb épületek megrázkódtak. Ezen a Twitteren terjedő videón az látszik, hogy egy tévéstúdióban időjárásjelentés közben mozdul meg a föld, a műsorvezetőnek meg is kell kapaszkodnia:

Még nem nyomoznak a Szigeten meghalt német fiú ügyébenhttp://www.life.hu/news/20150817-egyelore-nem-nyomoznak-a-szigeten-meghalt-fiu-ugyeben-1.htmlA Budapesti Rendőr-főkapitányság egyelőre vizsgálja, hogy felelős-e valaki a német fiatal haláláért, akinek a sátrára faág zuhant a Szigeten. Úgy tudni, még nem nyomoznak.News--Ítéletidő tombol: A vihar ágakat szaggathat le, fákat dönthet kihttp://www.life.hu/news/20150817-iteletido-tombol-a-vihar-agakat-szaggathat-le-fakat-donthet-ki.htmlLeszakadt az ég, a mobiltelefonok is akadoznak. Csatornafedeleket nyomott fel a víz, a látótávolság nagyon lecsökkent, a katasztrófavédelem figyelmeztetett. Vigyázz!News--Gyászol a művészvilág! Elhunyt a híres magyar író, költő és esztétahttp://www.life.hu/news/20150817-elhunyt-ebert-tibor-gyaszol-a-muveszvilag-meghalt-a-hires-magyar-iro-kolto-es-eszteta.htmlA 88 esztendős művészt hosszú betegség után érte a halál.NewsThinkstockAz utcákon hömpölyög az esővíz a Balatonnálhttp://www.life.hu/news/20150817-vihar-utan-az-utcakon-hompolyog-az-esoviz-a-balatonnal.htmlNagy mennyiségű csapadék zúdult Balatonkeresztúr, Balatonmáriafürdő és Balatonújlak térségére, a csatornák csak lassan tudják elvezetni az utcákon hömpölygő esővizet, a 68-as és a 7-es főúton vízátfolyásokra kell számítani. NewsOrigoEzt üzente Morgan Freeman unokájának gyilkosahttp://www.life.hu/news/20150817-morgan-freeman-mostohaunokajat-edena-hinest-halalra-keseltek-new-york-utcajan.htmlTöbb késszúrással végeztek a világhírű filmsztár 33 éves unokájával, E'Dena Hines-szal New York egyik utcáján. A rendőrség egy 30 éves férfit letartóztatott, elmeállapotát vizsgálják.News--Csont és bőr kutyusért fogtak össze a netenhttp://www.life.hu/news/20150817-bubut-a-26-kilosra-fogyott-kutyust-a-cerberos-allatvedo-egyesulet-aktivistai-mentettek-meg.htmlBubu, a 26 kilósra fogyott kutyus egy miskolci tanyára tántorgott be utolsó erejével. Az ebnek legalább 50 kilót kellene nyomnia.News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.