Az egész világot bejárta már annak a két kutyának a története, akikre egy hét távollét után találtak rá az állatvédők.

Phoebe, a basset hound és Tillie, a szetterkeverék már többször is elcsatangoltak a városhoz közeli erdőkbe, ám eddig mindig sikeresen haza is találtak kirándulásukról. Mikor a két kutyának szeptember elején ismét nyoma veszett, gazdájuk azonnal értesítette a helyi állatvédőket, akik keresni kezdték Phoebet és Tilliet, és Facebook-oldalukon közzé tették a két eb fényképét, hátha valaki felismeri őket.

Az állatvédők lefényképezték a nem mindennapi helyzetet, a kép azóta az egész világot bejárta.Forrás: Facebook/Vashon Island Pet Protectors

Gazdájuk már majdnem lemondott arról, hogy valaha viszontlátja kedvenceit, amikor a szervezet egy bejelentést kapott Tillieről, akit az erdő szélén láttak. „Egész mélyen a fák között találtunk Tilliere, aki mozdulatlanul ült egy kisebb ciszterna partján.Először azt gondoltuk, elvesztett barátját gyászolja így. Tillie azonban nem gyászolt, csak vigyázott pórul járt barátjára, aki képtelen volt kimászni a ciszternából, ahova esett – számolt be több lapnak is az állatvédők egyik munkatársa, Amy Carey. Elmondása szerint Tillie és Phoebe is nagyon fáztak és éhesek is voltak, ezen kívül azonban egyiküknek sem esett bajuk.