Botrány! Oroszlánt ölt a zsiráfgyilkos állatkert

Forrás: AFP/Kasper Palsnov -
gyilkosság boncolás oroszlán zsiráf állatkert botrány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy évvel ezelőtt egy egész világ felháborodott a dániai Odense állatkert döntésén, amikor a Marius nevű kétéves, egészséges zsiráfot lelőtték, majd a vadállatokkal megetették. Most egy oroszlánt akarnak nyilvánosan felboncolni. 

A nagymacskát még kilenc hónappal ezelőtt altatták el majd lefagyasztották, most pedig az őszi szünet egyik napján szeretnék felboncolni a látogatók szeme láttára. A műveletet valószínűleg több gyermek is látni fogja. Az egyik állatgondozó, Michael Wallberg Sörensen azt nyilatkozta, hogy egy ilyen állat feldarabolásából sokat lehet tanulni. - írja a Daily Mail.

Forrás: AFP/Kasper Palsnov

A dolgozó szerint több látogató is várja már az eseményt. Az oroszlánt anno azért kellet megölni, mert túl sok ragadozó volt már a létesítményben. Dániában megszokott dolog, hogy az iskolások vágóhidakat látogatnak meg oktatás céljából, és itt szemtanúi lehetnek például sertések kivégzésének is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.