Íme, a halálraítéltek utolsó vacsorái - Fotók!

Forrás: Henry Hargreaves -
fotográfus fotók halálraítélt börtön étel
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Amerika börtöneiben ma is rengetegen várnak az ítéletük végrehajtására. A halálsoron lévő elítéltek sokszor utolsó kérésként egy különleges vacsorára vágynak. Egy fotógráfus erről készített sorozatot.

Henry Hargreaves újra elkészítette, majd lefotózta több halálra ítélt rab utolsó ételét, melyek némelyike igen különlegesre sikeredett. A művész kíváncsi volt rá, hogy vajon a társadalomból örökre kitaszított emberek vajon mit kérnek a tányérjukra. Volt, aki egy darab olivabogyót kért, más pedig egy családnak megfelelő ételmennyiséget.

Victor Feguer: egy szem olívabogyó, óriás fehér porcelántányéron, késsel-villával Forrás: Henry Hargreaves

John Wayne Gacy: 12 garnéla, egy doboz csirkeszárny, hozzá köretnek sült krumpli és eper. Forrás: Henry Hargreaves

Ronnie Lee Gardner: homárfarok, bélszín, almás pite és vaníliás fagylalt. Emelett kérte, hogy az utolsó napjaiban megnézhesse az összes Gyűrűk Ura részt Forrás: Henry Hargreaves

Angel Nieves Diaz nem kért semmi különlegeset, így a szokásos börtönkosztot kapta. Egy falatot sem evett belőle. Forrás: Henry Hargreaves

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.