Kerítés és más bűncselekmények miatt vádat emelt a Kaposvári Járási Ügyészség egy taxis és három társa ellen - közölte a Somogy Megyei Főügyészség hétfőn az MTI-vel.

A taxisként dolgozó elsőrendű vádlott 2011-2012-től Kaposváron és környékén vitt 18 évesnél fiatalabb lányokat - többeket ő vett rá a prostitúcióra - különböző férfiakhoz, hogy pénzért szexuális szolgáltatást nyújtsanak nekik. Erről tudomást szerzett a másik három vádlott, és megkérték, hogy nekik is "szerezzen - szükség esetén a lakóhelyükre szállítva - pénzért szexuális szolgáltatást nyújtó nőket". 

Illusztráció.Forrás: AFP

Az elsőrendű vádlott a kérésüknek megfelelően 2012 augusztusától 2015 januárjáig összesen tizenkét fiatal nőt - köztük tíz kiskorút - "szerzett meg" vádlott-társai és más férfiak részére. A lányoktól, akiket minden esetben ő vitt a megbeszélt helyekre, részesedést kért a szexuális szolgáltatásért alkalmanként kapott, néhány ezer forinttól tízezer forintig terjedő összegekből.
Az ügyészség az előzetes letartóztatásban lévő elsőrendű vádlottal szemben végrehajtandó, míg három társára felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozta.