Kétszer is belevágta a kést második felesége Csernus Imrébe. A pszichiáter később kielemezte, miért történhetett ez.

A Radnóti Színház közönsége előtt zajlott korábban egy beszélgetés Csernus doki és Krizsó Szilvia között, ami a most megjelenő 10 bizalmas beszélgetés című könyvben is helyet kap. Ebben a beszélgetésben párkapcsolatairól is nyíltan beszélt a népszerű pszichiáter – írja a Bors.

Forrás:

Csernus Imre először azért nősült meg, mert egy csoporttársa szerint csak nős emberként válhatott volna sikeres orvossá. „Beszoptam” – mondta ezzel kapcsolatban, majd a második feleségével való kapcsolatának véres titkairól is nyíltan beszélt.

„Utána jött egy nagy szerelem, amiből aztán lett egy elég komoly – hogy is mondjam – trauma. Ő volt az, aki megkéselt. Fogott egy kést, és belém vágta. Kétszer” – tette világossá Csernus, majd a ruháját felhúzva megmutatta az oldalán éktelenkedő sebet is.

„A másik szúrást pedig a vállizmomba, vagyis inkább a bicepszembe kaptam. Indulatos volt, tudod? Én is indulatos voltam, de valójában kölcsönösen váltottuk ki egymásból az agressziót. Azóta már tudom, hogy ez miből fakadt. Volt, hogy engem csaltak meg, volt, hogy én csaltam meg másokat. Mindaddig, amíg rájöttem, hogy ez az egész megcsalás oda-vissza miről szól” – mondta a pszichiáter, majd meg is magyarázta, mire döbbentette rá párja támadása.

„A párkapcsolat nem azt jelenti, hogy egymás tulajdonai vagyunk, mert amíg én tulajdonként tekintek a másikra, addig megcsalom. De nem a másikat csalom meg valójában, hanem önmagam hitét, mert önmagam ígéretét nem tartom meg, amit önmagam felé tettem. Ez pedig sokkal brutálisabb. Nem az a brutalitás, hogy a másikkal mit teszek, hanem, hogy magammal mit teszek. Ha ezt teszem, akkor az idő múlásával meg fog szűnni az öntiszteletem. És, ha ez megszűnik, akkor ennek a hozadékaként nem leszek hatékony segítő, mivel hogy önmagam szemébe nem tudok belenézni, mert olyanokat kezdek el állítani, amit én nem teszek. Ebből adódik, hogy akkor megszegem az orvosi eskümet. Szóval ilyen izgalmas összefüggések” – világította meg a dolgokat a népszerű pszichiáter.

Íme az öt kedvenc idézetünk Csernus Imrétől
A csípős nyelű pszichiáter nyers stílusa elsőre talán ijesztőnek tűnhet, egy azonban biztos: módszere rendkívül hatásos. Csernus Imre rengeteg embernek nyújt segítséget nap mint nap: akár rendelésein, akár könyveivel vagy előadásaival. Most összegyűjtöttük az öt kedvenc idézetünket tőle.