Alan Rickman Igazából szerelem Harry Potter
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kicsit több mint egy hónapja, január 14-én, a Harry Potter és az Igazából szerelem sztárjának halála rázta meg a világot. A Golden Globe- és BAFTA-díjas angol színész ma ünnepelné 70. születésnapját.

Alan Rickman hasnyálmirigyrákban hunyt el Londonban, 69 éves korában. Rickman titkolta a betegségét a nyilvánosság előtt, csak a szűk baráti köre és családja tudott róla.
A színészt 1997-ben Emmy-díjjal és Arany Glóbusszal tüntették a Raszputyin című tévéfilm címszereplőjeként nyújtott alakításáért. Kevesen tudnak róla, de Rickman nem csak színészként volt elismert, hanem a képzésben is prominens szerepet vállalt: 2003-tól a Royal Academy of Dramatic Art alelnöke volt.

Forrás: Alliance

Alan Rickman tragédiája előtt néhány nappal David Bowie halálhíre döbbentette meg a rajongókat, mindkét sztárnak daganatos megbetegedés okozta a halálát. Egy korábbi cikkünkben összegyűjtöttük azokat a hírességeket, akik sajnálatos módon elvesztették a harcot a gyilkos kórral szemben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.