A Gyűrűk Ura sztárja szerint a fiatal színészeket folyamatosan zaklatják a filmipar hatalommal teli "viperái." Elijah Wood szerint a helyzet azóta sem javult, hogy ő gyerekszínészből immár felnőtt sztár lett.

Elijah Wood a The Sunday Times hasábjain beszélt arról, hogy Hollywoodban még mindig aktuális a gyermekek bántalmazása. Ő maga 8 éves volt, amikor megérkezett a filmipar fellegvárába, és édesanyja mindent el is követett azért, hogy megvédje fiát.

Forrás: AFP/Jason Merritt

 

Nekem már megmutatták a mélybe vezető utakat ahhoz, hogy felismerjem, ez a téma a mai napig aktuális - fogalmazott Wood. "Ha még érintetlen vagy, kevés fogalmad van a világról, sikeres akarsz lenni, a beteges érdeklődéssel rendelkező emberek a prédájuknak tekintenek.Ami a legjobban dühít ezekben a helyzetekben, az az, hogy az áldozatok nem lehetnek olyan hangosak, mint a hatalomban levő zaklatóik." Wood maga nem esett zaklatók áldozatául, mert elmondása szerint édesanyja gondosan vigyázott rá. Jobban érdekelte, hogy jó embert neveljen belőlem, mint hogy a karrierem építse - mondta.