Elhunyt Rajhona Ádám színművész

Forrás: MTI/Kallos Bea -
halál gyász színész Rajhona Ádám
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Életének 73. évében hunyt el Rajhona Ádám. A színművészt pénteken hosszan tartó betegség után érte a halál, temetéséről később intézkednek, a Vígszínház saját halottjának tekinti.

Rajhona Ádám 1943. december 12-én született az erdélyi Marosvásárhelyen. A marosvásárhelyi Szentgyörgyi István Színművészeti Főiskolára járt, ahol 1966-ban végzett, majd a temesvári Állami Magyar Színházhoz szerződött. Ott kitűnő szerepeket játszhatott el, rangot vívott ki magának a társulatban, de egy idő után úgy érezte: nincs lehetősége az előrelépésre.

Forrás: MTI/Kallos Bea

Miután kapott egy szerepet Bacsó Péter Jelenidő című filmjében, megérett benne a gondolat: át kell jönnie Magyarországra. Ez akkoriban nem volt egyszerű, de 1974 végén áttelepülhetett. Hamar szerepet kapott a kaposvári Csiky Gergely Színházban, amely aztán szerződtette is.

Rajhona Ádám remek szerepek sorát játszhatta el az ott töltött hét év alatt, majd 1982-ben átszerződött a fővárosi Katona József Színházba.

Egy idő után azonban nem érezte a bizalmat, sérelmek érték, elkeseredésében

1989-ben már azt fontolgatta, hogy felhagy a színészettel.

Rajhona Ádám, Jászai Mari-díjas színművész átveszi a Magyarország Érdemes Művésze díjat Forrás: MTI/Bruzák Noémi

Három hónapig egy bécsi szállodában volt mindenes, mellette közvélemény-kutatást végzett, de hiába keresett jól, rá kellett jönnie, hogy igazán csak a színészet érdekli. 1990-től egy évadot Veszprémben töltött, majd két évig a kecskeméti színházban dolgozott félállásban, 1994-től újabb két évig a budapesti Thália Színházban szerepelt. Akkor Marton László igazgató-főrendező a Vígszínházba hívta vendégjátékra, a harmadik évadban, 1998-ban szerződtette, s élete végéig a Szent István körúti társulat tagja maradt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.