Mindenki felháborodott! A szülők gondatlansága miatt kellett kilőni a gorillát?

Forrás: AFP/Frans Lanting -
halál Cincinnati gorilla
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rengetegen felháborodtak a 17 éves hímgorilla halála miatt. Helyi idő szerint szombaton kellett kilőni az állatot, miután beesett egy 3 éves kisgyerek a kifutó körüli vizesárokba. Sokan a szülők felelősségét firtatják.

Állatvédők keltek ki magukból, amiért kilőtték a cincinnati állatkert gorilláját, akinek kifutójába egy 4 éves kisfiú esett be. Az állat percekig vonszolta a gyereket, ezért ki kellett lőni a főemlőst. Sok szemtanú viszont azt állítja, a gorilla nem akarta bántani a gyermeket.

Képünk illusztráció Forrás: AFP/Frans Lanting

Az állatkert vezetősége szerint sem tűnt úgy, hogy a gorilla bántaná a gyereket, viszont attól tartottak, hogy a 180 kilós állat ereje miatt akaratlanul is kárt tesz a kisfiúban. Ezért döntöttek az egyébként ritka emlős kilövése mellett. Utóbb kiderült az is, hogy a közel kétszáz kilós gorillánál azért nem alkalmaztak altatólövedéket, mert egy ilyen súlyú állatnál nem hatott volna időben - írja az Origo.

Szerencsére a kisgyerek apró sérülésekkel megúszta a történteket, de ettől még rengetegen a szülők felelősségét firtatják.

A gyermek ugyanis valószínűleg átmászott a kifutót és közönséget elválasztó kordonon, ahonnan mintegy három métert zuhant az állat kifutója előtt található vizesárokba.

Sokan ezt kérdezik, miért nem figyeltek a szülők a gyerekükre? Hogyan fordulhatott elő, hogy egy kisgyerek észrevétlenül átmászik egy kordonon, majd csak a zuhanásra lesznek figyelmesek? A közösségi oldalon az állat emlékére létrehozott oldalon

sokan úgy vélekednek, az eset egy újabb példája az emberi felelőtlenségnek, aminek újfent veszélyeztetett állatok látják kárát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.