Rengetegen felháborodtak a 17 éves hímgorilla halála miatt. Helyi idő szerint szombaton kellett kilőni az állatot, miután beesett egy 3 éves kisgyerek a kifutó körüli vizesárokba. Sokan a szülők felelősségét firtatják.

Állatvédők keltek ki magukból, amiért kilőtték a cincinnati állatkert gorilláját, akinek kifutójába egy 4 éves kisfiú esett be. Az állat percekig vonszolta a gyereket,ezért ki kellett lőni a főemlőst. Sok szemtanú viszont azt állítja, a gorilla nem akarta bántani a gyermeket. 

Képünk illusztrációForrás: AFP/Frans Lanting

Az állatkert vezetősége szerint sem tűnt úgy, hogy a gorilla bántaná a gyereket, viszont attól tartottak, hogy a 180 kilós állat ereje miatt akaratlanul is kárt tesz a kisfiúban. Ezért döntöttek az egyébként ritka emlős kilövése mellett. Utóbb kiderült az is, hogy a közel kétszáz kilós gorillánál azért nem alkalmaztak altatólövedéket, mert egy ilyen súlyú állatnál nem hatott volna időben - írja az Origo.

Szerencsére a kisgyerek apró sérülésekkel megúszta a történteket, de ettől még rengetegen a szülők felelősségét firtatják. A gyermek ugyanis valószínűleg átmászott a kifutót és közönséget elválasztó kordonon, ahonnan mintegy három métert zuhant az állat kifutója előtt található vizesárokba. Sokan ezt kérdezik, miért nem figyeltek a szülők a gyerekükre? Hogyan fordulhatott elő, hogy egy kisgyerek észrevétlenül átmászik egy kordonon, majd csak a zuhanásra lesznek figyelmesek? A közösségi oldalon az állat emlékére létrehozott oldalon sokan úgy vélekednek, az eset egy újabb példája az emberi felelőtlenségnek, aminek újfent veszélyeztetett állatok látják kárát.