Elpusztult a bébifóka - szatyorban vitték haza, erkélyen tartották

Forrás: Dreamstime -
Washington fókabébi altatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Segíteni akart az amerikai nő a borjúfókán, de minden igyekezete ellenére a legnagyobb bajt okozta. Szatyorba rakta, és hazavitte a bébifókát, mert az hitte, magára hagyták.

A tengerparton talált rá a fókabébire egy amerikai nő Washington államban, aki ezután szatyorba rakva hazavitte az állatott. Otthonába érve azonban rájött, nem tudja, hogyan tudná gondját viselni a fókának, ezért értesítette a Westport Aquariumot.

A kép illusztráció. Forrás: Dreamstime

A fókabébi még életben volt, amikor megérkezett az egyik munkatárs, azonban nagyon rossz állapotban találták a nő erkélyén.

Abban bíztak, hogy vissza tudják engedni a szabadba, de sajnos kénytelenek voltak elaltatni.

Nagyon minimálisak voltak az állat túlélési esélyei, közölték, ez volt a legemberségesebb megoldás. Az eset májusban történt, de csak most hoztá nyilvánosságra, ugyanis fel szeretnék hívni az emberek figyelmét arra, hogy ne vigyenek haza elkóborolt vadon élő állatokat se a tengerpartról, se máshonnan - írja az ABC News.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.