Ahogy írtunk is róla, aggódik a családja Weisz Fanniért, mert egy jó ideje szinte semmit nem hallottak a lányról. Amióta együtt jár Péterrel, sem a családtagjaival, sem a barátaival nem tartja a kapcsolatot, ráadásul iskolába sem jár. Édesanyja Facebook-posztja után most megszólalt a lány nagymamája is. 

Bár Weisz Fanni a Facebookon közzétett egy bejegyzést, hogy jól van: szerettei egyáltalán nem nyugodtak meg. Nagymamája hétfő este nyílt levélben reagált.

Fotó: Margitay Klára/Life.hu

„Sajnálatos módon a hír igaz! (...) Drága kis unokánk valóban meg van tévesztve, vezetve. Ő egy nagyon szeretni való jó lélek, és tudom, és tudja az egész család, hogy nagyon szeret minket, de »szerelmes«. Sajnálatos módon olyan emberbe, aki visszaél a siketségével. Nem jó szemmel néztük kapcsolatukat, mert Péter bemutatkozása alkalmával hangot adott annak, hogy Fanninak nem kéne ennyi fogyival barátkozni, és egyébként is, ez a sok karitatív dolog nem kifizetődő. (...) Ez a megszólalása olyan mély sebet ütött a szívemen, hisz siket nővérem mellett pontosan láttam, milyen megaláztatásokban volt része gyermekként, hogy innentől kezdve Péter nemkívánatos személlyé vált otthonunkban. Az az ember, aki így nyilatkozik, akiben semmi empátia nincs, az hogy szeretne egy párt alkotni egy fogyatékkal élővel? Ráadásul felmerült a kérdés, hogy egyáltalán miért? »Szerelemből«? (...) Kérdem én, milyen ember az, aki elzárja a családjától? (...) Milyen ember, aki ellenőrzi a telefonját, személyes szabadságában korlátozva ezzel? Aki helyette dönt anélkül, hogy előbb megbeszélné vele? Először Fanni nevében beszél, majd Fanni mögé bújik a válaszadás elől. Ha gond van, kifarol mellőle? Még hogy nem tudja, mi történik lassan egy éve?” – írja a nagymama.

Weisz Fannit a Bors megkereste nagymamája levelével kapcsolatban. A lány írásban annyit közölt: csalódott benne. Majd arról, hogy miért tévedne ennyi ember a kapcsolatát tekintve, ezt mondta: 
„Mennyi ember? Négy-öt? Csak anya barátai.”

Agárdi Szilvi: "Ő most nem a Fanni"
Fanni egyik legjobb barátnője, Agárdi Szilvi sem ismer a lányra. „Hónapok óta nem beszéltünk, nem reagál az üzeneteimre, azóta, amióta párja van. Ő most nem a Fanni!  Véletlenül találkoztunk egy kávézó megnyitóján, beszélgettünk, megbeszéltük, keressük egymást. Hiába próbáltam. Sok fogyatékkal élőt próbálnak kihasználni, nekünk erre különösen oda kell figyelnünk. Remélem, én is újra láthatom majd az életvidám Fannit, aki csak a pozitív dolgokra figyel, akit ismerek, szeretek – mondta Szilvi. – Hiányzol! Várom azokat a pillanatokat, amiket régen is együtt éltünk meg, azt, hogy újra együtt nevessünk. Helyén van a szíved, csak rossz úton jársz!” – üzent barátnőjének.