Száraz Dénesről mindneki tudja, hogy kiváló színész és a sport megszállottja. Azzal viszont csak a közelmúltban szembesültünk, hogy egy igen komoly erőpróba előtt áll: Klein Dávidékkal készül megmászni a Mount Everestet.

Száraz Dénes nem mindennapi feladat előtt áll, ugyani elhatározta, hogy kipipálja a bakancsilistája egyik igen komoly pontját: megmássza a Mount Everesetet, illetve szeretne eljutni az alaptáborig.

Ebben a teljes embert és erőt próbáló vállalkozásban pedig nem más segíti őt, mint Klein Dávid és Suhajda Szilárd expedíciós egymászók.

Klein Dávid és Suhajda Szilárd részvételével 2017. március 28-án indul a Magyar Everest Expedíció 2017, melynek célja a Föld legmagasabb csúcsának, azaz 8848 méternek oxigénpalack nélküli elérése. Ez lesz az első ilyen vállalkozás a magyar expedíciós hegymászás történetében.

Száraz Dénes, Klein Dávid, SuhajdaForrás: Balazs Mohai

Az alaptáborig, azaz 5344 méterig velük tartó úgynevezett treking csapat egyik tagja lesz Száraz Dénes színművész is.

Ahhoz, hogy a gyakorlott hegymászók mellett tudja tartani az iramot, komoly felkészülésre van szüksége. Bár Dénes gyakorlott terepfutó és a mindennapjaiba is be van építve az edzés, mégis örömmel vállalta a napokban megrendezett pilisi túrát, hiszen ezzel is trenírozta magát. A túrára kisfia is elkísérte a sztárt, aki olyannyira keményen készül, hogy nemrégiben a Testnevelési Egyetem teljesítmény felmérőjén is részt vett.

„Ha már csinálunk valamit, akkor csináljuk jól. Mivel már jártam 6500 méteres magasságban, így tudom mivel jár egy ilyen túra.Az igaz, hogy most valamivel alacsonyabbra – 5344 méterig –, megyünk a trekking csapattal. És ha már ott leszünk, és lesz arra lehetőség, hogy felmenjünk magasabbra, akár egy másik hegyen, én biztosan nem hagyom ki." - mondta a színész, aki a pilisi túrára kisfiával érkezett, akit a közel 8 kilométer alatt, azért néha a nyakába kellett vennie.