Váczi Gergő a feleségével, illetve néhány barátjával vágott neki az Alpoknak, ám majdnem komoly veszélybe kerültek. 

Gergő már régóta szerette volna próbára tenni a tűrőképességét, az erejét, és a határait. Éppen ezért a barátaival és a feleségével elhatározták, hogy nekivágnak az Alpoknak. Szerették volna megmászni az 1800 méteres csúcsot egy nap alatt.

"Régóta kacérkodtam a gondolattal, hogy nekivágok egy ilyen túrának" - mesélte Gergő. 

Váczi Gergőék majdnem komoly bajba kerültekFotó: Rostás Bianka/Life.hu

Mivel a híres műsorvezető térdét tavaly decemberben megműtötték, így azzal számolnia kellett, hogy talán roszabbul fogja viselni a 7-8 órás hegymenetet, mint az egészséges társai. Ám a kíváncsiság mindennél erősebb volt, ezért végül belekezdtek a túrába.

Az időjárás azonban nem kedvezett a hegymászóknak. A sűrű köd és a heves széllökések miatt csak lassan tudtak haladni, és Gergő egy ponton már érezte, hogy képtelen tartani a lépést. Ugyan az 1800 méteres csúcsot még elérték, de visszafelé eltévedtek, Gergőnek pedig fájdalmai voltak.Megfordult a fejemben, hogyha nem találjuk meg gyorsan a felvonót, akkor bizony ott ragadunk a hegyen a mínuszokban, és akkor ki tudja mi lett volna velünk" - vallotta be a műsorvezető. 

Sajnos az utolsó lift az orruk előtt hajtott el, ekkor pedig igencsak pánikba estek. Szerencsére egy magyar férfi észrevette a bajba jutott csapatot, és segített nekik lejutni a hegyről, ennek köszönhetően megúszták komolyabb baj nélkül.

"A feleségem azért megígértette velem, hogy egy darabig nem megyünk ilyen helyre" - mondta a sztár a Story Magazinnak.