Suhajda Szilárd életveszélyes élményéről és közelgő expedíciójáról mesélt

Fotó: Szabó Gábor -
Mount Everest expedíció Suhajda Szilárd
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Klein Dávid és Suhajda Szilárd nagy dologra vállalkoztak: oxigénpalack nélkül indulnak a Föld legmagasabb csúcsára. Suhajda Szilárd korábbi élményeiről és az előttük álló nagy feladatról nyilatkozott a Life.hu-nak. 

Nemcsak testileg, lélekben is fel kell készülni egy ilyen nagy megmérettetésre, hiszen az erőnléten kívül a koncentráció is rendkívül fontos ahhoz, hogy feljussanak a Föld legmagasabb pontjára, ráadásul oxigénpalack nélkül. Suhajda Szilárd és Klein Dávid a Mount Everestre készülnek. Szilárd nyilatkozott erről az expedícióról a Life.hu riporterének, Domszky Lászlónak, ahogy korábbi félelmetes élményeiről is mesélt.

Klein Dávid és Suhajda Szilárd a Föld legmagasabb csúcsát oxigénpalack nélkül próbálják elérni Fotó: Szabó Gábor - Origo

"Egy lavina elsodort minket, lassacskán tíz éve. Azt mondanám, hogy nem egy zsigeri félelemérzet van bennünk, de egy egészséges félelemérzet mindenképp. Ez inkább egy olyan érzés, ami arra irányítja a figyelmem, hogy felelősséggel mozogjunk a hegyekben" – mondta a többi között Szilárd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.