Nem vállal több filmszerepet Törőcsik Mari

Fotó: Szabó Gábor - Origo -
forgatás filmszerep Törőcsik Mari
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Törőcsik Mari azt mondta, ez az utolsó filmszerep, amiben láthatjuk őt. De azért mi reménykedünk...

Törőcsik Mari az Aurora Borealis – Északi fény című filmben látható utoljára. Ez az utolsó filmszerep, amit elvállalt a színésznő. A film Mészáros Márta rendezésében, Pataki Éva forgatókönyvíró és Jancsó Zoltán tollából született. A főszerepben pedig Törőcsik Mari, Tóth Ildikó, és Törőcsik Franciska látható.

A film október 19-én kerül bemutatásra, de a Nemzet Színésze sajnos nem lehet jelen az eseményen, régóta tartó betegsége miatt még mindig ágyhoz van kötve. Szívszorító, hogy a filmben alakított szerepe szerint is kórházban fekszik.

Piotr Sobociński jr. és Törőcsik Mari az Aurora Borealis – Északi fény forgatásán Forrás: Vertigo Média

A film forgatását Pataki Éva forgatókönyvíró is végig kísérte, aki a szünetekben folyamatosan beszélgetett Mészáros Mártával és Törőcsik Marival. Az elhangzottakból pedig könyvet írt - írta meg a Bors.

"Azt mondják, ők már többet nem filmeznek – de mi reméljük, hogy még igen. Két művész a felvillanó északi fényben, túl a nyolcvanon: Törőcsik Mari és Mészáros Márta. A pályáról, a színház- és filmművészet múltjáról, jelenéről, halhatatlan emlékű pályatársakról, kalandokról csevegnek felszabadultan; aztán jóval szomorkásabban a súlyosabb és örök érvényű dolgokról: női sorsokról, háborúról, túlélésről" - írja a könyv ajánlója.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.