Háromszor is a gyilkosság helyszínén járt Gyurik Krisztina megölése előtt egy hosszú hajú, hiányos fogazatú, negyvenes férfi. Őt keresi nagy erőkkel a rendőség.

A férfi először kilenc, majd négy nappal a kocogó nő megölése előtt bukkant fel a tetthelyhez közeli hotelben. Harmadszorra a gyilkosság előtt egy órával jelent meg a szálláshelyen. Csak az első alkalommal kért kávét, a másik két esetben csak azért tért vissza, hogy megköszönje a kiszolgáló kedvességét.

Soroksári gyilkosság: titokzatos férfit keres a rendőrségForrás: Police.hu

"Ezzel a viselkedéssel akaratlanul is felhívta magára a figyelmet. Főleg, hogy többször is megjelent a helyszín közelében. Nem szándékosan, de azt érte el vele, hogy nyomot hagyott maga után" - mondta a Borsnak Végh József kriminálpszichológus. A profilalkotók két kategóriába sorolják az elkövetőket: rendezett és rendezetlen tetteseket különböztetnek meg. A szakember szerint a soroksári gyilkos a rendezett tettes katergóriába sorolható, hiszen mindent alaposan megtervezett, a gyilkosság utóéletét is. Ezt bizonyítja az is, hogy a soroksári kocogó nő gyilkosát már négy éve nem találják.