50 év elteltével újra találkoztak az Egri csillagok legendás szereplői - Fotó

szereplők legendás színdarab Egri csillagok Nemzeti Színház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
50 évvel a legendás mozifilm után a színpadon elevenedik meg az Egri csillagok. Az egykori színészek ezen apropóból most újra összejöttek.

Vidnyánszky Attila rendezésében a Nemzeti Színházban lesz látható hamarosan az Egri csillagok. Már javában zajlanak az előkészületek, és most egy sajtóeseményt is megrendeztek, ahol a legendás mozifilm egykori szereplői újra találkozhattak.

Örülök és büszke vagyok, hogy újra közönség elé viszik Gárdonyi Géza regényét és ha kérdezi, boldogan adok tanácsot az ifjú Barta Ágnesnek, aki Vicuska szerepét játssza majd. Máig emlékszem a törökökkel való harci jelenetre, Várkonyi Zoltán rendező csak annyit mondott: üssétek egymást! Olyan eredeti lett az első felvétel, hogy be is került a filmbe, semmit sem kellett hozzá forgatnunk." – nosztalgiázott a 71 éves Venczel Vera a Blikknek.

Filmbéli partnere, a most 73 esztendős Kovács István hozzátette, szomorúan vették tudomásul, hogy egykori kollégáik közül már sokan nem lehetnek jelen az eseményen.

Sajnos, sokan már nincsenek közöttünk azok, akik a legnagyobb színészei voltak ennek a filmnek, de mindannyiunkban megelevenedtek az emlékek." – nyilatkozta a lapnak.

Az eseményről még több képet találsz a Nemzeti Színház oldalán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.