Az egész országot Várkonyi Andrea és Bochkor Gábor szakítása foglalkoztatja. 12 év után váltak el útjaik, idén nyáron költöztek szét. Közös lányukat Nórit továbbra is közösen nevelik, egymással is baráti viszonyt ápolnak. A Borsnak Andrea most arról számol be, hogyan dolgozza fel pszichológusként azt, ami velük történt.

Várkonyi Andreával nagyot fordult a világ, nem csak a magánéletében történtek változások: a TV2-t és korábbi menedzsmentjét is otthagyja. Elmondta, hogy pszichológusként könnyebben vagy éppen nehezebben dolgozza fel a változásokat.

Várkonyi Andrea műsorvezető elárulta, hogyan dolgozza fel az életében történt változásokatFotó: Adrián Zoltán - Origo

"Sokszor felmerült már a kérdés, hogy pszichológusként könnyebb-e egy olyan élethelyzetet feldolgozni, amilyenben én vagyok most. A válaszom erre az: igen is, meg nem is. Ki tudom elemezni, hogy mi történik velem érzelmileg, de mivel érintett vagyok, képtelenség végigmennem a feldolgozás útján segítség nélkül. Szerencsém van, mert a szakmám miatt egyébként is mellettem áll egy külső szemlélő, aki segít. Szóval igen, én is pszichológushoz járok, már évek óta" - mondta a lapnak a műsőrvezetőnő, aki sokszor az utcán is tanácsokat kap a magánéletével kapcsolatban. "Tizennégy éven át voltam a TV2 Tények című műsorának arca, utána más műsorokban szerepeltem, ott voltam minden este az emberek nappalijában. Ettől pedig azt érzik sokan, hogy ismernek. Az utcán, a boltban is megállítanak és elmondják a véleményüket a magánéletemről. Gáborról kérdeznek, vagy egyszerűen elmondják, mit gondolnak a szakításunkról, furcsa. Szerencsére vannak barátaim, akikkel megbeszélem az ügyeimet, úgyhogy érzelmileg egyébként rendben vagyok."

Andrea elmondta azt is, hogy várhatóan nem fordít hátat a tévézésnek, de ezzel kapcsolatban konkrétumokat még nem árulhat el.