Azt hihetnénk, nincs olyan, amit ne tudnánk a legnagyobb sztárokról, hiszen az életük egy nyitott könyv, pedig sokszor a legalapvetőbb dolog marad titokban, vagyis a nevük. Rengetegen ugyanis nem az anyakönyvezett nevükön híresültek el, hanem becenevüket használják, vagy művésznevet kreáltak maguknak.

Stevie Wonder - Stevland Hardaway Morris

Stevie WonderForrás: AFP/Robyn Beck

Stevie 11 évesen kapott egy becenevet, ami annyira megtetszett neki, hogy egy egész életen át elkísérte. Akkoriban vett részt egy meghallgatáson, ahol Berry Gordy zenei igazgató dolgozott. Stevie előadása pedig annyira elvarázsolta, hogy wondernek nevezte őt, vagyis csodának. Ezt pedig nem tudta lemosni magáról, végül ráragadt a Stevie Wonder név. 

Lana Del Rey - Elizabeth Woolridge Grant

Lana Del ReyForrás: Getty Images/Ethan Miller

Mielőtt az énekesnő Lana Del Reyként az egész világon híressé vált volna, az igazi nevének rövidített változatát használta. Sokáig tehát Lizzy Grantként lépett fel, igazi művésznevét azonban egy kirándulás inspirálta. Miamiban kapott ihletet, amikor barátaival kalandozott, és sokat beszélt spanyolul a kubai ismerőseivel: így jött a Lana Del Rey név, ami magyarul annyit tesz, a király gyapja.

Lady Gaga - Stefani Joanne Angelina Germanotta

Lady GagaForrás: AFP/Valerie Macon

Karrierje elején kapta ezt a becenevet az énekesnő, tehát a világ már így ismerte meg őt. Rob Fusari szövegíró ragasztotta rá egy közös munkájuk során, amikor Joanne elkezdte énekelni a Radio Ga-Ga című Queen-számot, Robnak pedig csak egy dolog jutott erről eszébe: Lady Gaga.

Nicolas Cage - Nicolas Kim Coppola

Nicolas CageForrás: AFP/Jason Kempin

A színész saját választása volt, hogy nem a születési nevén akar karriert befutni. Attól félt ugyanis, hogy Coppolaként nem fogják a saját teljesítményéért elismerni, és nem tud majd kilépni nagybátyja, Francis Ford Coppola árnyékából. Ezért döntött családneve megváltoztatása mellett, a Cage nevet pedig egy képregényhőstől kölcsönözte, mégpedig Luke Cage-től.

 Dita von Teese — Heather Renée Sweet

Dita von TeeseForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Hendrik Ballhausen

A Playboy-modell - akit leginkább arról ismerünk, hogy Marilyn Manson felesége volt - 1991-ben változtatott először az igazi nevén. Felvette a Ditát, hogy tisztelegjen az akkoriban híres német színésznő, Dita Parlo előtt. A vezetékneve azonban véletlenül lett olyan, amilyen. A Playboytól kérték el a nevét, ő pedig felütötte a telefonkönyvet, és így választott: von Treese. A magazinnál azonban félreértették, így Dita von Treese helyett Dita von Teese lett belőle, és ezzel a névvel híresült el.