Emiliano Sala holttestére bukkantak a lezuhant kisrepülőgépen

Forrás: AFP/Loic Venance -
Emiliano Sala holttest kisrepülőgép
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Emiliano Sala holttestét hozták felszínre abból a kisrepülőgépből, amely két és fél hete zuhant le a La Manche-csatornánál.

A dorseti halottkém vizsgálata alapján vált hivatalossá, hogy a Cardiff City labdarúgóját találták meg a tengerfenéken felfedezett gépben. Az eredményről a rendőrség tájékoztatta a játékos, illetve a gépet vezető 59 éves pilóta, David Ibbot családját. Ezen túl azt is közölte, hogy a vizsgálat tovább folytatódik a halál pontos okának megállapítására. A pilótát egyelőre nem találták meg.

A lezuhant repülőgép roncsaira vasárnap bukkantak rá. A baleset okát, illetve körülményeit még nem sikerült megállapítani, de az erre szakosodott brit hatóság (AAIB) úgy véli, elég információ áll majd rendelkezésre a víz alatt készült felvételeken.

Emiliano Sala holttetét találták meg a repülő roncsai között Forrás: AFP/Loic Venance


A 28 éves argentin támadó a Nantes-tól szerződött a Cardiffhoz, ezért utazott Franciaországból Angliába január 21-én. Az egymotoros repülőgép pilótája - a rendőrség tájékoztatása alapján - 1500 méteres magasságban kérte, hogy alacsonyabban haladhasson el a Guernsey-szigetnél, majd az ereszkedés közben, 700 méteres magasságnál eltűnt a radarképekről.

A játékost a balesetet megelőző héten klubrekordot jelentő, 17 millió euró (5,4 milliárd forint) körüli összegért igazolta le a Cardiff.

Közben az FC Nantes - amelynél a balesetet követő napokban több megemlékezés is volt - egy a klubhoz közel álló forrás szerint már felkért két ügyvédet annak vizsgálatára, milyen módon lehetne rábírni a Cardiff Cityt, hogy az átigazolási díjat kifizesse. Az utalás egyelőre nem történt meg, noha a szerződtetést hivatalosan regisztrálták.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.