Minden évben megtörténik, hogy kamuoldalak próbálnak álhíreket terjesztve forgalmat generálni oldalaikra. A recept többnyire ugyanaz: valamilyen sokkoló vagy lejárató hírt tesznek közzé egy-egy sztár arcával. Most épp Szandi esett áldozatul, de az elmúlt években sok magyar sztárnak kellett magyarázkodnia a hazug oldalak híre miatt. Mivel ezek az álhírgyárak többnyire lenyomozhatatlanok, jogilag szinte semmit sem lehet tenni ellenük. Íme azok a sztárok, akikről terjesztettek már hazugságot.

Tóth Gabi halálhíre 

Tóth GabiForrás: .Instagram.com/tothgabi

Az énekesnő sem menekült a kamuhíreket gyártó oldalaktól, mivel sokan szeretik őt, sokan meg is osztották az álhírt, miszerint Tóth Gabi meghalt. Az énekesnő persze egyből tisztázta közösségi oldalán, hogy hatalmas átverésről van szó, megnyugtatta rajongóit, hogy él és virul. 

Erős Antónia halálhírét is terjesztették 

Erős AntóniaFotó: Tuba Zoltán [origo]

Nem Tóth Gabi az egyetlen, akiről el akarták hitetni, hogy meghalt. Erős Antóniáról is hasonló rémhírt terjesztettek. Azt állították, hogy egy reggel szörnyű autóbalesetet szenvedett a híradós. Természetesen ez sem volt igaz, és annak idején az RTL Klub meg is tette a szükséges jogi lépéseket az álhírt terjesztő oldallal szemben. 

Pogány Judit egészségi állapota 

Pogány JuditFotó: Polyak Attila - Origo

A népszerű színésznőről is igen komoly hazugságot terjesztettek, méghozzá azt, hogy nagybeteg, és az utolsó fellépéseire készül. Természetesen ez sem volt igaz, és szerencsére több felhasználó is gyanította, hogy csupán egy álhírről van szó. Ettől függetlenül még így is nagyon sokan bedőltek a rémhírnek. 


Király Linda terhessége 

Király LindaForrás: Instagram / Király Linda

Az énekesnő már többször is nyilatkozott arról, hogy a párjával terveznek majd családot, de egyelőre szó sincs arról, hogy az énekesnő teherbe esett, pedig már több mint egy évvel ezelőtt elkezdték híresztelni Lindáról, hogy babát vár. Természetesen még kamunyilatkozatot is írtak a „cikkhez" az énekesnőtől... 


Fodor Zsóka kuplerája

Fodor ZsókaForrás: TV2/Mokka

A Barátok köztben megismert Fodor Zsókáról szintén felháborító kamu terjedt több mint egy évvel ezelőtt az interneten. Egy hazug oldal azt állította, hogy a színésznőt letartóztatták, mert bordélyházat üzemeltetett. A nyilvánvaló hazugság nagy riadalmat okozott, az egyik ismerőse sírva hívta fel Fodor Zsókát. A színésznő konzultált ügyvédekkel is, de sajnos ezek a kamuoldalak szinte lenyomozhatatlanok.