Illegális sertéstelepet leplezett le a Nébih Pest megyében

sertés élelmiszer-hulladék Pest megye Nébih sertéstelep moslék
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ötvenöt sertést találtak egy illegálisan működtetett sertéstelepen Pest megyében. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) vizsgálata során fény derült arra is, hogy az állatokat tiltott módon, moslékkal etették. 

Borzalmas felvételeket készített a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) egy Pest megyében működtetett illegális sertéstelepen. 55 illegálisan tartott sertést találtak a telepen, akik ismeretlen állategészségügyi státuszúak voltak, továbbá azokat – súlyos járványügyi kockázata miatt – tiltott módon, moslékkal etették. A Nébih értesítése alapján a területileg illetékes járási hivatal forgalmi korlátozást és csaknem 1 tonna melléktermék ártalmatlanítását rendelte el a helyszínen.

A területileg illetékes járási hivatal – a Nébih értesítése alapján – azonnali hatállyal forgalmi korlátozást, továbbá a melléktermék ártalmatlanítását rendelte el az érintett telepen.

A Nébih ismételten felhívja az állattartók figyelmét arra, hogy szigorúan tilos az élelmiszer-hulladékok feletetése az élelmiszertermelő haszonállatokkal. A moslék az egyik legfontosabb fertőzésközvetítő anyag, számos járványos betegséget terjeszt, így például az afrikai sertéspestist is – írják a honlapon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.