A bíróság döntött B. László sorsáról. Őt gyanúsítják VV Fanni, azaz Novozánszki Fanni megölésével. A férfi nem kerülhet házi őrizetbe, a rácsok mögött kell maradnia. 

A nyomozási bíró döntése szerint a rácsok mögött marad B. László, a VV Fanni-ügy gyanúsítottja. A Novozánszki Fanni megölésével gyanúsított férfi legfeljebb két hónapig vagy a tárgyalás előkészítéséig marad letartóztatásban. 

"Az indoklás szerint még mindig fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint a bűnismétlés is, ezért hosszabbították meg ügyfelem letartóztatását. Két hónap múlva újra bíróság elé kell állnunk, hogy döntsenek László sorsáról. Ha esetleg addig megtörténik a vádemelés, újra a nyomozási bírónak kell döntenie arról, hogy a tárgyalásig benn maradjon-e" – fejtette ki a Blikknek B. László ügyvédje, dr. Bálint Roland.

B. László a rácsok mögött maradForrás: police.hu

Mint mondta: személyesen nem találkozott védencével, videón kapcsolták be a tárgyalóterembe, de telefonon is beszéltek. B. László le volt lombozva a döntés miatt. Kiderült: szülei úgynevezett befogadónyilatkozatot adtak be, így lakhatott volna náluk, ha házi őrizetbe kerül. 

Időközben kiderült, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal is gyanúsítja a férfit azzal, hogy nem fizetett be több millió forintnyi áfát. 

Novozánszki Fanni édesanyja a lapnak elmondta, hogy örül a bíróság döntésének. "Bízom a rendőrség munkájában, és hiszem, hogy a valódi tettes van rácsok mögött. Már várom a tárgyalást, szeretném, ha minél hamarabb lezárulna ez az ügy" – fogalmazott a még mindig gyászoló asszony.