Újabb tíz ország jutott be a tegnapi elődöntőből az Eurovíziós Dalfesztivál szombati döntőjébe.

Kialakult az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjének mezőnye, miután a csütörtöki, második elődöntőből újabb tíz előadó jutott tovább Tel-Avivban – számolt be róla az MTI.

A második elődöntőben 18 ország előadója mutatta be a produkcióját. A show-műsorban az örmény Srbuk, az ír Sarah McTernan, a moldáv Anna Odobescu, a svájci Luca Hänni, a lett Carousel, a román Esther Peony, a dán Leonora, a svéd John Lundvik, az osztrák Paenda, a horvát Roko, a máltai Michaela, a litván Jurij Veklenko, az orosz Szergej Lazarev, az albán Jonida Maliqi, a norvég Keiino, a holland Duncan Laurence, az észak-macedón Tamara Todevska és az azerbajdzsáni Chingiz adta elő a dalát.

A svájci Luca HänniForrás: AFP/Jack Guez

Közülük a szakmai zsűri pontjainak és a nézők szavazatainak kombinációja alapján továbbjutott a szombati döntőbe az északmacedón Tamara Todevska, a holland Duncan Laurence, az albán Jonida Maliqi, a svéd John Lundvik, az orosz Szergej Lazarev, az azerbajdzsáni Chingiz, a dán Leonora, a norvég Keiino, a svájci Luca Hänni és a máltai Michaela.

Az első elődöntőt kedden tartották, a Magyarországot képviselő Pápai Joci nem jutott a döntőbe.

A szombati finálé 21 órakor kezdődik, a Duna Televízió élőben közvetíti.