Völgyesi Gabi most gyerekeknek segít, hogy magabiztos és sikeres felnőttek lehessenek, ő ugyanis nagyon mély lelki sebeket kapott az iskolában annak idején: átadja a tapasztalatait. 

Völgyesi Gabi saját rossz tapasztalatai miatt vállalt szerepet a Törj ki, Te is lehetsz példakép! nevű programban. A cél, hogy lelkesítsék és motiválják a gyerekeket, és megtanítsák nekik, a sikerért meg kell dolgozni, és akarattal, kitartással sok mindent el lehet érni. Völgyesi Gabinak különösen fontos ez a program, mert ő tudja, milyen könnyű egy gyermek lelkét összetörni.

Völgyesi Gabit komoly trauma érteForrás: Koncz Márton

„Nekem kicsit többet is jelent ez, hiszen szerintem fontos a gyerekek magabiztosságát is erősíteni, mert csak akkor tudnak előrejutni. Saját példámból tudom ugyanis, hogy milyen, amikor a megalázásokkal összetörik egy gyerek lelkét. Mély lelki sebeket hagytak bennem ezek az események,  amelyek közül egy nagyon megmaradt. Általános iskolában történt, hogy az egyik órán valaki elvette a radíromat, majd a szünetben körbeálltak többen, és szidtak, hogy csalni akartam, mert a radíron rajta volt a szorzótábla. Húzgálták a hajam, azt mondták, buta vagyok. De arra is nagyon élesen emlékszem, amikor az akkori legjobb barátnőm elárult: kibeszélte a titkaimat. Szörnyű emlékek ezek, amelyek egy gyerek lelkét nagyon meg tudják viselni" – idézte fel a történteket a Blikknek az énekesnő.