Rekord meleg várható a következő napokban: akár 27 fokot is mérhetünk

Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Frank Rumpenhorst -
hőmérséklet időjárás rekord meleg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hihetetlenül meleg lesz a következő napokban. Akár 27 fokot is mutathat a hőmérő higanyszála.

Hétfőn ragyogó októberi napsütésre számíthatunk némi fátyolfelhőzettel. Kizárt az eső. 22 és 27 fok közötti nyárias meleg lesz. Melegfronti hatás várható. A DNy-i szél megélénkül.

Kedden reggelre főleg az északi és a dunántúli tájakon képződik köd, mely délelőtt feloszik, és újra többórás napsütés alakul ki. 25 fok körüli kellemes meleg ígérkezik, de a tartósabban rétegfelhős tájakon hűvösebb lesz.

04 October 2018, Hessen, Frankfurt/Main: The sun shines through the leaves of a common oak, which have already changed colour in autumn. Photo: Frank Rumpenhorst/dpa Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Frank Rumpenhorst

Szerdán nemzeti ünnepünk napján, október 23-án reggelre sokfelé válik párássá a levegő, sűrű ködfoltok is képződnek, melyeknek egy része csak lassan oszlik fel. Napközben rétegfelhős és napos tájak váltakoznak. Eső nem fordul elő. Délután 24°C valószínű, de a felhős tájakon ismét hidegebb idő várható.

Csütörtöktől vasárnapig pedig folytatódik a száraz időjárás sok napsütéssel, azonban napról-napra gyengülhet a nappali felmelegedés - igaz egyelőre csak néhány fokkal - írta meg a köpönyeg.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.