Időjárás: napokig tarthat a zord hideg idő

Forrás: MTI/Bugány János -
hideg időjárás fagy előrejelzés tél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Fagyos, zord napok várnak ránk, enyhülés csak hétvégére jön.

Tegnap lehullott az első hó és ezzel együtt az évszaknak megfelelő, hideg idő is beköszöntött. A héten igencsak fagyos napok várnak ránk, enyhülés csak hétvégére érkezik. A Köpönyeg előrejelzése szerint szerdán napközben a köd, illetve a ködfelhőzet tartósan megmaradhat, de főleg délen napsütés is lehet. Reggel északkeleten zord hideg lesz -13, -8 fokos hideggel, máshol -7, -2 fok valószínű. Délután -2 és +5 fok között alakul a hőmérséklet.

A kép csak illusztráció Forrás: MTI/Bugány János

Csütörtökön ismét párás, néhol tartósan ködös és fagyos idő várható. Lesznek azonban derűsebb, enyhe tájak is. Reggel -12, -2, délután -2, +6 fok lesz. Pénteken Mikulás napján a reggeli köd feloszlása után változóan felhős idő lesz, csapadék nélkül. Reggel -5, délután +3 fok körüli értékeket mérhetünk.

Hétvégén erősen felhős, borongós időre van kilátás. Elszórtan fordul elő kisebb csapadék: eső, szitálás, de eleinte északkeleten fagyott eső, ónos eső is lehet. Vasárnapra +3 és +10 fok közé enyhül a levegő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.