Medveczky Ilona filmszerep vetkőzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Medveczky Ilona nevéhez fűződik a magyar filmtörténet első igazi meztelenkedése. Ilonát a 60-as években egy szál boában láthatták a nézők A Veréb is madár moziváltozatában.

Akkoriban nem volt általános, hogy a színésznők ledobják egy-egy szerepk kedvéért a textilt, ám Ilona, az akkor felkapott és híres táncművész egyetlen boában szerepelt.

Medveczky Ilona Forrás: TV2

"A film producere kiszúrt az utcán a kabriómat. Nagyon szerették volna, ha ez a luxuskocsi feltűnik a filmben, amiből akkor még egy se volt az országban. Egy évig dolgoztam érte. Mondtam, hogy ennek semmi akadálya, amennyiben én is ott lehetek a forgatáson az autóm mellett. Akkoriban még senki sem ismerte ezt a modellt Európában, és ha már a kocsi mellett szerettem volna lenni, írtak nekem is egy szerepet. Ez teljesen váratlanul ért. Sokszor nyilatkozta a film rendezője, Hintsch György, hogy nekem írták ezt a szerepet, de a valóság az volt, hogy az autóm miatt.

Annyira akartak engem és persze a járgányomat, hogy akkoriban a főszerepet játszó Kabos 20.000 forintos gázsit kapott, én meg 5000-et, ami két és fél szerese volt egy átlag havi fizetésnek,

pedig jóformán csak a film végén szerepeltem és jó ha tíz mondatom volt a filmben" - mesélte el Medveczky a Borsnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.