Exkluzív interjút adott az úszó, Sós Dániel: ő is koronavírus fertőzött

Forrás: Sós Dániel/Facebook -
Magyar Úszó Szövetség Sós Dániel koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mint ahogyan azt megírtuk, napvilágot látott, hogy számtalan magyar úszónak és edzőiknek pozitív lett a koronavírus tesztjük. A Magyar Úszó Szövetség 130 dupla tesztet végeztetett el saját költségére azért, hogy a sportolók folytathassák az edzéseiket. A sportolásnak azt a feltételt szabták, hogy két negatív tesztet be kell mutatni. Bár a szövetség nem nevezte meg a koronavírus-pozitív eredmények gazdáit, néhány sportoló önbejelentést tett. A Life.hu megkereste dr. Sós Csaba szövetségi kapitány fiát, a szintén úszó Sós Dánielt, mert tudomásunkra jutott, hogy ő is elkapta a vírust. A fiatal úszó csak nekünk adott exkluzív interjújában ezt megerősítette, és rögtön hozzá is tette, édesapja tesztjei negatívak lettek. Dani az Egyesült Államok középkeleti részén, Kentuckyban jár egyetemre, onnan kellett hazautaznia a határzárás előtt.
Forrás: Sós Dániel/Facebook

"Egy hotelbe költöztem át, hogy sterilebb körülmények közt várjam a vizsgálat eredményét. Március 23-án negatív tesztem lett, 26-án a második vizsgálat eredménye pozitív lett. Senki nem mondta, hogy az első tesztelés eredménye nem lesz 100 százalékban pontos, ezért hazamentem a szüleimhez" - emlékezett vissza a sportoló.

Dani elmondta, értesített mindenkit, akivel az elmúlt napokban találkozott. "Azért is kellemetlen ez az egész, mert nem tudható, hogy hol szedtem össze. Kentuckyban két igazolt esetről jelentettek hírt, de egyik sem abban a városban volt, ahol én laktam. Felmerült az is, hogy a repülő levegőkeringetéstől, vagy a vizsgálat alatt kaptam el, bár a laborban minden higiénikus volt, folyamatosan fertőtlenítettek, mindenki távol állt mindenkitől."

Forrás: Sós Dániel/Facebook

Sós Dani jelenleg tünetmentes, mint mondta, 95 százalékosnak érzi magát, a szokásos tavaszi allergiaszezonhoz alkalmazkodva, jó erőben. "Fél másodpercre voltam az "A" szinttől az Olimpiai kvalifikáción, így nagy eséllyel mentem neki a Nyári Játékoknak. Pozitív tapasztalatnak élem meg, hogy elhalasztották az Olimpiát, hiszen így van még egy évem a legjobb teljesítményért küzdeni" - zárta az interjút az úszó.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.