Müller Cecília: újabb enyhítések jönnek, de a vírus még köztünk van

Forrás: Kovács Zoltán/Facebook -
egészségügy Operatív Törzs koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Fokozatosan nő a gyógyult betegek száma, az új fertőzötteké pedig egyre kevesebb. Az operatív törzs szerint lassan fellélegezhetünk, de továbbra is óvatosnak kell lennünk, és betartani az óvintézkedéseket.

A járvány kezdete óta eddig 3410 fő az igazoltan fertőzött koronavírusos betegek száma, ebből már 1287-en meggyógyultak. Egyre kevesebb a kórházi ápolásra szoruló fertőzött is.
Müller Cecília arra figyelmeztet, a vírus még továbbra is jelen van, ezért a higiéniai szabályokat be kell tartanunk.

Operatív törzs: fellélegezhetünk, de vírus még itt van köztünk Forrás: MTI/Kormany.Hu/Botár Gergely

Viszont hétfőtől újabb egészségügyi ellátások lesznek visszavezetve.
A fekvőbeteg ellátásban a műtétekre lassan sor kerülhet, illetve további cél a krónikus ellátások fokozatos elvégzése. Ezeket előzetes bejelentkezésnek és orvosi döntésnek kell megelőznie. Müller Cecília a sajtótájékoztatón elmondta, intenzív ágyak fenntartására továbbra is szükség van.

A kúraszerű ellátások is folytatódhatnak, de a fertőzés-gyanúra oda kell figyelni. Továbbá a szív- és érrendszeri betegek kezelése elsőbbséget élvez. Az intézkedéseket kéthetes ütemben állandóan felülvizsgálják majd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.