Lovasi András vállalja a felelősséget az általa okozott autóbaleset miatt

Forrás: Mandiemese.Hu -
baleset vádemelés Lovasi András
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lovasi András egy rendőrautóval ütközött össze tavaly, amelynek következtében a járőrautóban utazó egyik rendőr megsérült. A zenész vállalja a felelősséget, és várja az ítéletet. 

Lovasi András valamivel több mint egy éve balesetezett autójával. A zenész a piros jelzés ellenére behajtott a Dózsa György út és a Damjanich utca kereszteződésébe, ahol összeütközött egy rendőrautóval, amelynek egy harmadik autó is nekicsapódott. Lovasi András már akkor kijelentette, vállalja a felelősséget a balesetért, amelyben az egyik rendőr komolyan megsérült: eltört a kulcscsontja, valamint több foga is kitört. Az ügyészség egy év után vádat emelt.

Budapest, 2019. március 27. Ütközésben összetört rendőrautó a VII. kerületben, a Dózsa György út és a Damjanich utca kereszteződésében 2019. március 27-én. Az ütközést követően egy harmadik autó nekiütközött a rendőrautónak. Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

szabjon ki pénzbüntetést és határozott időre tiltsa el a vádlottat a közúti járművezetéstől"

Blikknek

Lovasi András várja az ítéletet Forrás: Mandiemese.Hu

Lovasi András korábban megpróbált peren kívül megegyezni a baleset sérültjeivel, de erre nem kapott lehetőséget.

A gyanúsított közvetítői, mediációs eljárás lefolytatását kérte, az ügyészség ezt azonban a büntetőeljárási törvény alapján nem tartotta indokoltnak,

"Az, hogy az ügyészség ezt az indítványt elutasította, arra enged következtetni, hogy büntetést szeretne kiszabni és az egyszerű jóvátétel, amelyet a vétkességét beismerő fél a sértett kárpótlásaként kínál, nem elegendő kompenzáció"

Lovasi András leszögezte, az állaspontja nem változott a balesettel kapcsolatban. "

A felelősségemet elismerem. Várom az ügyben az ítéletet, és bármi is lesz az, elfogadom"

A szakértő szerint erre számíthat Lovasi András.

A pénzbüntetés mértéke függ a vagyoni helyzetétől, de akár több millió forintra is rúghat"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.