Húszmilliárd fát ültetnének egyetlen országban, mindössze négy év alatt

Forrás: G-Stock Photo /Shutterstock -
faültetés Etiópia erdő Afrika
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Négy éven belül húszmilliárd fa ültetését tervezi az etióp kormány az ország erdőterületeinek növelése érdekében.

Július végéig idén ötmilliárd palántát ültetnek el a Zöld örökség elnevezésű kezdeményezés keretében. Ahmed Ali Abij etióp miniszterelnök is részt vett az idei ültetési kampány kezdetén, a környezetvédelmi világnapon.

Faültetés (illusztráció) Forrás: G-Stock Photo /Shutterstock

A mintegy 105 millió lakosú Etiópia lélekszáma gyorsan növekszik. Az ország gazdasági növekedése is jelentős. Az ENSZ szerint azonban Etiópia továbbra is a világ elmaradott országai közé tartozik, amely érzékenyebb a klímaváltozásra. Olyan jelentős környezeti problémákkal kell szembenéznie az országnak, mint a talajerózió, erdőirtás, elsivatagosodás, ismétlődő aszályok, árvizek, valamint a víz- és levegőszennyezés.
Tavaly az ország minden régiójában elkezdték a faültetést. A közintézményeket és az iskolákat is bezárták emiatt. A célkitűzés négymilliárd fa elültetése volt. A felelős minisztérium szerint a palánták 84 százaléka maradt és erősödött meg.
A kelet-afrikai ország területének 35 százalékát borították erdők a 20. században, ám a 2000-es évekre ez a terület alig 4 százalékra zsugorodott.

Forrás: MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.