A Spice Girls énekesnője örül, hogy a Black Lives Matter-mozgalom előtérbe került, hiszen Mel B sajnos a saját bőrén tapasztalta meg a rasszizmust gyerekkorában.

Az énekesnő édesanyja brit, apukája pedig nevisi származású, így az egzotikus külsejű Mel B-t sokszor bántották gyerekkorában a bőrszíne miatt. Először az iskolában szerzett negatív tapasztalatokat, ugyanis különböző jelzőket aggattak rá, mint például a „paki", a „rézbőrű" vagy a "néger". Többször előfordult, hogy hazáig kellett futnia gonosz osztálytársai miatt.

Mel B saját bőrén tapasztalta meg a rasszizmust.Forrás: AFP/Getty Images/Michael Loccisano

„Hazáig üldöztek, és üvöltözték rám ezeket a jelzőket. Meg is tanultam gyorsabban futni. Később futóversenyeket nyertem a sportnapon, mert már kiskoromban kikupálódtam ezen a terén." – mesélte az énekesnő.
Háromgyerekes anyukaként lányait is félti ezektől a hatásoktól, de igyekszik minél többet beszélni a témáról velük, illetve megtanítani nekik, hogy soha ne ítélkezzenek mások felett – írta meg a Mirror.
"Gyakran beszélgetek a barátaimmal a rasszizmusról, aminek létezését sokan nem is veszik tudomásul. Pedig tény, hogy az Egyesült Királyságban egy fekete férfi négyszer nagyobb eséllyel lesz kirekesztve az iskolában, mint egy fehér férfi, és 40-szer nagyobb eséllyel állítják elő a rendőrségen." – mesélte a Spice Girls énekesnője.