Életet mentettek a mentősök egy Csongrád megyei strandon

Forrás: Facebook -
Csongrád megye Országos Mentőszolgálat életmentés OMSZ fulladás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A történtekről az Országos Mentőszolgálat számolt be a Facebookon.

"Egy Szegedhez közeli szabadidőparkban, szabadnapos mentődolgozók látják el vízimentőként a fürdőzők védelmét. Így történt ez ma is, amikor azt jelezték a mentőápolónak, hogy egy férfi merült el a mélyvízben.

Bajtársunk olimpikonokat megszégyenítő gyorsasággal futott végig a parton, majd úszott be a bajbajutottért, akit ekkor már maga sem látott. A fürdőzők olyan jól instruálták az életmentőt, hogy azonnal megtalálta a vízben a magatehetetlen férfit és kihúzta a partra.

A rutinos szakember gyorsan megvizsgálta a beteget, akinél nem tapasztalt légzést és azonnal újraélesztésbe kezdett, amibe a fürdőzőket is bevonta. Közben a Szegedi Mentésirányítás több egységet is riasztott segítségül, akik perceken belül emelt szinten folytatták az ellátást.

Az időben megkezdett életmentésnek köszönhetően, az újraélesztett fürdőzőt végül a szentesi mentőhelikopter bajtársai stabil állapotban szállíthatták kórházba.

Mielőbbi felépülést kívánunk, az életmentésben résztvevőknek gratulálunk!"

-írták a posztban.

Forrás: Facebook

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.