Görög Zita lányát kirándulás közben támadta meg egy méhraj. Több csípést elszenvedett.

Görög Zita kislánya a barátaival kirándult, amikor egy méhraj megtámadta őket. A kislány sírva ment haza, teste tele volt csípésekkel. 

Görög Zita kislányát megtámadták a méhekForrás: Görög Zita / Instagram

"Lotti a barátaival és az egyik gyerek anyukájával volt a Garancsi-tónál, ahová mi is - ha nem is napi, de heti szinten - járunk. Az egyik bokorból egy méhraj támadt rájuk. Lottinak beleszálltak a hajába, több helyen megcsípték a fejbőrét, az egyik még a fülét is megszúrta belülről. Legalább tíz méhszúrás volt a kislányomon, de a barátaink sem úszták meg. Szerencsére az anyuka kevésbé pánikolt, és magával nem törődve leszedte a két sikongató tiniről a méheket. Nagyon hálás vagyok annak a két idegennek is, aki hazahozta őket, mivel autó és telefon nélkül sétáltak" - mondta a Blikknek Zita. Hozzátette, lányát nagyon megviselte az eset. 

"Kalciummal, ecetes borogatással és házilag kevert, levendulás teafaolajjal enyhítettük a csípéseket" - mesélte a műsorvezető, aki jelezte a közeli étteremnek a problémát. "Annyit mondtak, tudnak róla, nem ez volt az első ilyen eset az elmúlt hetekben. Legkisebb gyermekemmel is járunk oda, nem szeretném, ha ilyen élménnyel találkozna" - mondta Görög Zita. 

Egy méhész szerint az a legjobb, ha ilyen támadás esetén nyugodtak maradunk. Nem szabad csapkodni, elfutni, hiszen még erőszakosabban támadhatnak. A méhek fullánkja beszakad a bőrbe, ezt minél gyorsabban el kell távolítani. A fullánk végén lévő zsákban van a méreganyag, amely a nyomás hatására bekerül a bőr alá, ezért csipesz helyett egy lapos tárggyal, például kártyával kell kitolni a bőrből. Csípés után hasznos az ecetes borogatás a fájdalom és a duzzanat csökkentésére. Ha pedig valaki allergiás a csípésre, akkor az orvossal fel kell íratni adrenalininjekciót, amelyet mindig magánál kell hordani, hiszen ez akár életet is menthet" - mondta Boros Tibor.