Ennyibe kerültek az iskolai hőmérők a kormánynak

hőmérő ár koronavírus kormány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A koronavírus miatt kötelezővé vált az iskolákban a lázmérés, ami miatt a kormánynak nagymennyiségben kellett hőmérőt vásárolnia. Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ elmondása alapján eddig komoly mennyiséget, nagyjából 41 ezer darab hőmérőt vettek az iskolák részére, amiért borsos árat is fizettek.

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) a Népszavának elárulta, hogy az iskoláknak vásárolt hőmérők nettó 600 millió forintba kerültek

- írja a Blikk.

Sokba kerül a hőmérők vásárlása a kormánynak Fotó: Koncz Márton - Origo

A köznevelésért felelős államtitkár, Maruzsa Zoltán elmondása szerint eddig nagyjából 41 ezer darab lázmérőt vásároltak, amiből kiderül, hogy egy lázmérő körülbelül 14 600 forintba kerül. Azonban nemcsak a hőmérők, hanem a kézfertőtlenítők is komoly összeget jelentenek a kormánynak, eddig összesen 600 millió forintot költöttek rá.

A fenti összegből megközelítőleg 361 ezer liter kéz- és felületfertőtlenítőt vásároltak, ami azt jelenti, hogy egy intézménybe nagyjából 27 liter fertőtlenítő jut.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.