Pár nap alatt vitte el a koronavírus a kunhegyesi tanárnőt

Forrás: Shutterstock -
tanárnő koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Zsóka jó ideje fáradtságot érzett, majd hirtelen lett rosszul. Kórházba került, lélegeztetőgépre kötötték, de pár nap múlva elhunyt.

Gyászol a tiszafüredi Kossuth Lajos Gimnázium, Zsóka néni koronavírusban halt meg a napokban. A biológia- és testneveléstanár még csak nem is sejtette, hogy elkapta a betegséget.

„Reggel megkérdeztem az osztálytársaimat, tőlük tudom, hogy Zsóka néni a kórházban meghalt. Biológiát és a tesit tanított, de a suliban még csak megemlékezést se tartottak róla" – mondta egy hetedikes diák a Blikknek.

A tanárnő nem is sejtette, hogy elkapta a koronavírust. Forrás: Shutterstock

A tanárnő Kunhegyesen élt, onnan járt be busszal minden nap Tiszafüredre tanítani.
„Zsóka fáradtságra panaszkodott az utóbbi időben, ezért is vártuk az őszi szünetet. Eszébe sem jutott, hogy a vírus támadta meg. Igazságtalan a sorstól, hogy négy nap alatt meghalt. A férje, Gyula is testnevelő tanár, mellette kézilabda edző, a csapattal mérkőzésekre is jár. Bár most sincs tünete, mégis emészti magát, lehet, hogy épp tőle kapta el a vírust" – mondta el a Blikknek az egyik családtag.

Férje már korábban mentőt akart hívni hozzá, ám a nő azt kérte várjanak még. Majd két nap múlva nagyon rosszul lett, ekkor végeztek egy tesztet is, ám az nem mutatta ki egyértelműen a vírust. A debreceni kórházba került, ahol kiderült, hogy kétoldali tüdőgyulladása van, és azonnal lélegeztetőgépre tették, ekkor már beigazolódott a koronavírus gyanúja. Zsóka azonban néhány nap múlva meghalt.
Vele együtt szeptember óta hét tanár veszítette életét a járvány miatt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.