Újabb fordulat Szilágyi István fiának ügyében: más miatt is nyomoznak ellene

Forrás: MTI/Kallos Bea -
szilágyi istván fia nyomozás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szilágyi István fia márciusig biztosan a rácsok mögött marad, amiért a gyanú szerint megölte édesapját, de kiderült, hogy más ügyben is nyomoznak ellene.

A gyanú szerint fia mért ütést Szilágyi Istvánra, ami a színész halálát okozta. Emiatt márciusig biztosan a rácsok mögött marad Péter, ám mint kiderült, nem ez az egyetlen ügye a hatóságokkal. Más miatt is nyomoznak ellene.

"A gyanúsított büntetett előéletű, más ügyben is van büntetőeljárás ellene folyamatban" - mondta a Blikknek Fővárosi Törvényszék sajtóosztálya.

Szilágyi István fia ellen más miatt is nyomoznak Forrás: MTI/Kallos Bea

"Úgy tudom, négy éve feljelentett valakit azért, mert állítása szerint az illető ellopott a házából egy kamerát. Péter az egyik ismerősét is belerángatta az ügybe, megkérte, hogy tanúskodjon mellette. Ám nemrég kiderült, a története nem volt igaz. Hamis vád miatt most utána nyomoznak" - árulta el egy ismerős. A hamis vád komoly bűn, akár letöltendő börtönbüntetés is kiszabható érte.

Eközben édesanyja, Humenyánszky Jolán kórházban van tüdődaganattal, és az a vágya, hogy talán utoljára találkozhasson fiával. Ezt azonban nehezítik a járványügyi intézkedések.

"Az aktuális járványügyi megelőző intézkedések következtében – más európai országokhoz hasonlóan – a hazai büntetés-végrehajtási intézetekben sincs még lehetőség a személyes kapcsolattartásra, azonban kiemelt figyelmet fordítunk a fogvatartottak jogszabályban meghatározott kapcsolattartási jogainak egyéb módon történő érvényesülésére. Ennek érdekében elérhetővé tettük a fogvatartottak számára a Skype-alapú online videótelefonálás lehetőségét, amely hívásra jelenleg minden fogvatartott jogosult, kérelme alapján hetente maximum két alkalommal, alkalmanként minimum 30, maximum 60 percbe" - közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának Kommunikációs Főosztálya.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.