Benkő László hosszas betegség után távozott az élők sorából, dalszerzőként azonban végig aktív volt. Fia szeretné kiadni apja be nem fejezett műveit.

Benkő László, az Omega billenytűse tavaly novemberben hunyt el, zenei öröksége azonban örökre velünk marad. Fia, Balázs további szerzeményeket is talált édesapja holmija között, és úgy véli, ezeket a be nem fejezett dalokat is ki kellene adni.

Benkő László fia kiadná apja be nem fejezett műveitForrás: MTI/Biró István

"Nehéz ezen túlesni, szörnyű időszak ez számomra, de éppen ezért nagyon fontos, hogy feldolgozzuk apu hagyatékát. Ez most számomra terápia és egyben óriási feladat" - mondta Balázs.

"Amikor az omegások megkerestek, hogy megkérdezzék, szerintem folytathatják-e apu nélkül, egyetértettünk abban, hogy a dalaikat nem lehet elvenni a közönségtől. Két-három nagylemeznyi hanganyag van, kezdemények, ötletek, jegyzetek. Az omegásokkal, barátokkal együtt szeretném feldolgozni. Egy részéből csak instrumentális darabokat lehet készíteni, de van olyan ötlet is, hogy egyes nótákhoz különböző zenészek írjanak szöveget. Szeretnék tető alá hozni egy nagy megemlékezést, amelyre jó lenne, ha ennek az anyagnak egy része már elkészülne. Összeszedtem apu hangszereit is, hogy a stílus, a hangszín is olyan legyen, mintha apu zenélne" - mondta a Blikknek Benkő fia.