Friss járványügyi adatok: a halottak száma ismét megözelíti a százat

halottak száma fertőzöttek száma koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Meghalt 94, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 1079 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést Magyarországon.

A kormányzati portálon azt írták: 378 734-re nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytaké 13 249-re emelkedett, a gyógyultak száma 283 282. Az aktív fertőzöttek száma 82 203-ra csökkent. Kórházban 3792 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 304-en vannak lélegeztetőgépen.
Hatósági házi karanténban 16 850-en vannak, a mintavételek száma 3 281 992-re nőtt.

Eddig 291 396-an kaptak oltást, közülük 110 395-en már a második dózist is megkapták. Az oltás első két szakasza lezárult: az egészségügyi dolgozók és az idősotthonok, bentlakásos szociális intézmények kampányszerű oltása már megtörtént. Az elmúlt napokban a védőoltásra regisztrált legidősebbek oltása is megkezdődött. A negyedik körben, ezen a héten megkezdődik a 60 év alatti krónikus betegek oltása is.

Már négy oltóanyagot lehet alkalmazni: a Pfizer és a Moderna mellett a héten már a Szputnyik és az AstraZeneca vakcinákat is használják az oltáshoz. A nyugati vakcinákból eddig 19,7 millió adagot kötött le a kormány, több tízmilliárd forint értékben, különböző gyártóknál.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.