Kiderült, hogy igazak-e a kínai vakcináról terjedő rémhírek

Forrás: Shutterstock -
kínai vakcina Sinopharm Menczer Tamás oltóanyag
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az a hír járja, hogy az Egyesült Arab Emírségekben "probléma adódott a Sinopharm vakcinájával" - írta a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára a közösségi oldalán szombaton.

Menczer Tamás Facebook-bejegyzésében leírta: nincs semmilyen hivatalos alátámasztása az Emírségekben a fenti állításnak, ám a hírek mégis arról szólnak, hogy találtak 8 embert, akiket behívtak, mert harmadik oltásra van szükségük.

Elmondása szerint minden vakcina esetében akadnak olyanok, akiknél nem elég erős az immunválasz, és ez az arány nagyságrendileg ugyanannyi az összes vakcinatípus esetében. Ezeknél az embereknél nem történik semmi furcsaság, csupán csak kapnak még egy oltást - hangsúlyozta.

"(...) Az Egyesült Arab Emírségekben mintegy 6 millió (!!) embert oltottak be a Sinopharm-vakcinával.

Képünk illusztráció. Forrás: Shutterstock

Az illetékes helyi bizottság elnöke azt mondta, hogy a fővárosban, Abu-Dzabiban a beoltottak közül senki sem halt meg, és nem került kórházba, vagyis 100 százalékos a vakcina hatékonysága a súlyos esetek megelőzésében.

Ez jobb adat, mint amit a súlyos esetek vonatkozásában a Pfizer Izraelben mutatott.
Minden vakcinánál vannak olyanok, akiknél az immunválasz nem elég erős. A kínai vakcinánál nagyságrendileg ugyanannyian, mint az úgynevezett nyugati vakcináknál.

Az Emírségekben mindössze annyit tesznek most, hogy ezeknek az embereknek adnak még egy oltást.
Vagyis a kínai vakcinával semmi probléma sem „adódott", a kínai vakcina életeket ment az Emírségekben és Magyarországon is" - olvasható Menczer Tamás Facebook-oldalán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.