Szomorú hír: még mindig körözik Xantus Barbara ellopott festményét

Forrás: FEM3 Café -
örökség Xantus Barbara festmény körözés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Xantus Barbara nagyapai örökségét egy ismerős lopta el, amikor egy aukcióra vitte el. Szántó Piroska Csontvázak című alkotása több százezer forintot ér, ami nagy segítség lenne most a színésznőnek.

A festmény sajnos azóta sem került elő és most már eladni is szinte lehetetlen legálisan, ugyanis a Csontvázak a műtárgyfelügyelet lopott műveket listázó honlapján is szerepel, így nincs olyan hivatalos műkincskereskedő, aki megvenné a képet, vagy aki ne értesítené azonnal a hatóságokat, ha azt eladásra kínálnák neki.

A színésznő szeretette volna eladni a festményt, ami anyagliag nagyon jól jött volna ezekben a szűkös időkben. Hisz sokakhoz hasonlóan elveszítette ideiglenesen munkáját, maszkokat árul egy plázában, hogy legyen némi bevétele.

Xantus Barbara Forrás: FEM3 Café

A Miniszterelnökség örökségvédelmi főosztálya rendre kiadja azt a listát, melyen az ellopott és még men nem talált műtárgyak szerepelnek. Jelenleg az a lista 46 tételből áll.

– mondta Fehér László igazságügyi műtárgyszakértő a Blikknek, aki szerint az adatbázisban szereplő művek többségét valószínűleg már illegálisan értékesítették.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.